A kutyafejestől Lampardig - a 10 legfurább gól 2013-ból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.03. 13:53
Sok hatalmas gólt láttunk tavaly is, és a Puskás Ferenc-díjnak köszönhetően valószínűleg idén is fogunk találni egy-két szemkápráztató találatot. Persze ez a sport nemcsak a gyönyörű gólokról szól, néha bizony történnek fura dolgok is a futballpályán.

1. A Juventus támadója, Alessandro Matri is betalált a „zebrák” Fiorentina elleni 2–0-s sikere alkalmával, méghozzá úgy, hogy a lövés előtt a lábáról leesett a cipő, így zokniban kellett bombáznia.

2. Frank Lampard sok nagyszerű gólt szerzett már pályafutása során, de vélhetően még egyetlenegyszer sem találta el annyira precízen a labdát, mint az angol válogatott egyik edzésén.

3. Bunda vagy potya? Nehéz eldönteni, mit is szeretett volna Tapuwa Kapini, a Dél-afrikai Premier League-ben szereplő AmaZulu kapusa. A zimbabwei játékos egy hosszú indítást próbált levenni a kapuja előtt, azonban miután visszaért a tizenhatoson belülre, egyszerűen képtelen volt ráfeküdni a labdára.

4. Az év legfájdalmasabb gólja biztosan az észt sokadosztályban futballozó Rasmus Munskindé. Egyszerűen megfogalmazva a csatár a férfiasságát áldozta csapata negyedik találatáért.

5. Az angolok gyakran temetik futballválogatottjukat, pedig lehet, hogy még korai leírni a szigetország nemzeti együttesét. Az U21-es válogatott edzésén Ravel Morrison, a West Ham támadója repült egy nagyot, majd egy beadást követően olyan gólt szerzett, amely után azonnali lehetőséget kellene kapnia a felnőtteknél, Wayne Rooneyék mellett.

6. Októberben az egyesült államokbeli főiskolai bajnokságban az Iona fogadta a Fairfieldet. Bár az amerikai bajnoki rendszer ezen osztályát nem túl jól ismerjük, két dolog biztos. Egy, a hazaiak kapusa élete végéig kulacsokat és törölközőket fog hordani, kettő, ő soha többet nem állhat a kapuba.



7. A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójában elképesztő találattal növelte egygólos előnyét a Hoffenheim vendégeként pályára lépő Bayer Leverkusen. A 70. percben Gonzalo Castro szögletét követően ugyanis Stefan Kiessling fejese a jobb oldali kapufa mellett elhagyta a játékteret, a háló résein azonban mégis utat talált magának a kapuba. Felix Brych játékvezető az eset szemszögéből jó helyen állt, de a gólt így is megadta, pedig Kiessling először csalódottan a fejéhez kapott a kimaradó helyzetet látva.

8. A moldovai élvonalban szereplő Milsami Ursidos kapusa egyszerűen elfelejtette, melyik térfélre is támadnak. A kapufa mellé gurított lövést még gond nélkül fogta, de ami ezután jött, azzal saját magát is meglepte.

9. És ha már a fura góloknál járunk, nem mehetünk el a Kína–Malajzia felkészülési mérkőzés mellett sem, amelyen vélhetően élete legnagyobb gólját lőtte a kínai védő, s megmutatta, hogy miért is tart ott hazája futballja manapság, ahol.

10. Az év legfurább gólját egy kutya szerezte. Az Argentínában rendezett kispályás focitornán az egyik játékos kénytelen volt elvinni az ebét a meccsre, a négylábú pedig ahelyett, hogy az oldalvonal mellől figyelte volna a gazdit, pályára lépett, majd egy nagyszerű passz után pár centiről, egy „kutyafejessel” a kapuba bólintott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik