A FIFA12 Real-drukker világbajnoka Piquét is legyőzte

Vágólapra másolva!
2013.01.11. 19:54
A 2012-es FIFA Interaktív Világbajnokság (FIWC) győztese, a 24 éves Alfonso Ramos amellett, hogy részt vehetett a hétfőn Zürichben rendezett Aranylabda-gálán és találkozhatott a világ futballjának elitjével, az FC Barcelona Európa- és világbajnok hátvédje, a FIFA világválogatottjába beválasztott Gerard Piqué ellen is játszhatott egy meccset a világ legnépszerűbb futballszimulátorával, a FIFA13-mal.

A madridi születésű és Real Madrid-drukker Alfonso a tavalyi vb Dubaiban rendezett fináléjában büntetőkkel győzte le a címvédő Bruce Grannec-t, sikerével 20 ezer eurót és egy meghívót nyert a január 7-én rendezett FIFA-gálára.

Így jöhetett össze, hogy az egyébként is spanyol domincia jellemezte díjátadó est keretében egy virtuális el Clásicót is rendeztek. A vb-győztes Alfonso (Real Madrid) és Piqué (Barcelona) meccsét előbbi nyerte 3–1-re, Cristiano Ronaldo (Alfonso közreműködésével) kétszer volt eredményes a mérkőzésen.

Világbajnokok egymás ellen: a kiállítás sorsára jutott Piquének esélye sem volt, a háttérben Messi követi az eseményeket (Fotó: mirror.co.uk)
Világbajnokok egymás ellen: a kiállítás sorsára jutott Piquének esélye sem volt, a háttérben Messi követi az eseményeket (Fotó: mirror.co.uk)

A találkozó félidejében a Real Madrid (azaz Alfonso) 1–0-s vezetéssel vonulhatott a szünetre, a második félidőben egy buta szabálytalanság végleg megpecsételte Piqué sorsát: ironikus módon a Barca-hátvéd virtuális önmagával elkövetett belépőjét követően a kiállítás sorsára jutott, így emberhátrányban volt kénytelen befejezni az összecsapást, melyet Andrés Iniesta és Lionel Messi is a helyszínen izgult végig.

„Egy igazi álom vált valóra számomra, hogy a FIWC világbajnoki címének elhódítása után személyesen is részt vehettem az Aranylabda átadásán, és találkozhattam a legnagyobb sztárokkal. Egy futballszurkoló nem is kívánhatna ennél többet. Személyesen megismerni a példaképeimet és játszani egy FIFA-meccset Gerard Piquével olyan események az életemben, amiket soha nem fogok elfelejteni" – nyilatkozta Alfonso a Barca sztárjára mért vereséget követően.

„Alfonso vitathatatlanul a legjobb játékos, aki ellen valaha játszottam. Nem töltök annyi időt kontrollerrel a kezemben, mint amennyit szeretnék, de általában eljutok a döntőig ha csapattársaimmal egymás ellen játszunk, leggyakrabban Leo Messi az ellenfelem a fináléban. Tehát nem vagyok ügyetlen, bár Alfonso mellett mindenki gyengének tűnhet" – összegezte a videojátékban szerzett tapasztalatait a Barcelona sztárja.

A FIFA Interaktív Világbajnokság egy a FIFA égisze alatt, az EA Sports és a Playstation közreműködésével, évente megrendezett virtuális futball-vb, melyen több mint másfél millió játékos vesz részt a világ minden pontjáról. A selejtezők több hónapon át, online zajlanak, megadva az esélyt szinte bárkinek, hogy a spanyol Alfonsóhoz hasonló sikerekkel és élményekkel gazdagodjon. A videojáték 2013-as világbajnoki döntőjét Madridban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik