A Féreg ismét Észak-Koreában játszott diplomatát

Vágólapra másolva!
2013.09.07. 12:17
null
Dennis Rodman mutogatja a kint készült felvételeket (forrás: nydailynews.com)
Dennis Rodman ismét Észak-Koreában járt. Ötnapos látogatásáról hazaindulva, az AP-nek nyilatkozva elmondta: Kim azt mondta neki, hogy bármikor az országba látogathat. Rodman szerint az észak-koreai vezető „valóban változásokat akar”. Arra kérte őt, hogy miután hazaér, mondjon „valami nagyon jót, pozitívat” Észak-Koreáról.

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség jelentette, hogy Kim és Rodman együtt megnéztek egy kosárlabda-mérkőzést, és hogy a vendéglátó vacsorát adott a sportoló tiszteletére. Rodman februárban látogatott először Észak-Koreába, hogy népszerűsítse a kosárlabdát, és hogy filmet forgasson. Mint akkor mondta, a kosárlabda-diplomácia segítségével javítani lehet a két ország közötti kapcsolatokon. „Félelmetes fickónak” nevezte Kimet.

A KCNA jelentésében nem említette, hogy Kenneth Bae amerikai keresztény misszionárius be van börtönözve az országban. Rodman mostani odautazását néhány nappal megelőzően az észak-koreai kormányzat visszavonta annak az amerikai különmegbízottnak a Phenjanba szóló meghívását, aki Bae ügyében látogatott volna a távol-keleti országba.

„Nem fogok erről beszélni” – válaszolta Rodman a repülőgépbe való beszállása előtt újságírók arra vonatkozó kérdésére, hogy utazásának az-e a célja, hogy elérje Bae szabadon bocsátását.

A koreai származású amerikai állampolgár Baet májusban 15 évi kényszermunkára ítélte az észak-koreai legfelsőbb bíróság „a népköztársaság elleni bűncselekményért”. Rodman korábban egy Twitter-üzenetében arra kérte Kimet, hogy tegyen meg neki egy szívességet és engedje szabadon Baet.

Kim Dzsongün és Dennis Rodman látszólag mély egyetértésben (forrás: nydailynews.com)
Kim Dzsongün és Dennis Rodman látszólag mély egyetértésben (forrás: nydailynews.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik