84 elvesztett meccs után 3 emberrel nyert a kosárcsapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.13. 15:35
null
A Climax-Fisher középiskola lány kosárlabdacsapata ezt megelőzően 2011. január 13-án nyert legutóbb (Fotó: Facebook)
Egy amerikai középiskola lány kosárlabdacsapata csaknem négy év és sorozatban 84 elvesztett mérkőzés után aratott ismét győzelmet – ráadásul három játékossal.

 

A Climax-Fisher középiskola lány kosárlabdacsapata kétszeri hosszabbítás után 62–58-ra győzte le a Bagley középiskola együttesét. Történetünk győztese ezt megelőzően legutóbb 2011. január 13-án örülhetett sikernek, azóta 84 meccset vesztett el.

„Úgy örültünk a sikernek, mintha a bajnokságot nyertük volna meg. Mindenki felugrott a helyéről, a szülők lefutottak pályához. Hatalmas élmény volt” – mondta a mérkőzés végét jelző kürtszó elhangzása után a csapat edzője, Jonathon Vones.

A győzelem értékét növeli, hogy a hosszabbításban előbb négy, majd három játékosra fogyatkozott a csapat, mégis sikerült a történelmi „bravúr”.

„Féltem, ők öten voltak, mi meg csak hárman, ugyanakkor tudtam, hogy meg tudjuk csinálni. Beleadtunk minden tőlünk telhetőt, szívből játszottunk a legnagyobb vágyunkért. Egyszerűen nem tudtunk megállni, nem is volt más választásunk” – mondta a győztes csapat játékosa, Mikayla Vasek.

A csapatkapitány, Emily Love három éve játszik a Climax-Fisher színeiben, de ez volt az első győzelme.

„Könnybe lábadt a szemem. Mindenki ugrált örömében. Még a lélegzetünk is elakadt, én egyszerűen nem bírtam megszólalni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik