129 éves a legrégebbi szezonbérlet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.31. 13:03
Visszakerült eredeti kiállítójához a Lancashire megyei, jelenleg az angol másodosztályban (Championship) szereplő Burnley FC klubcsapatához a futballtörténet legősibb, 1884–1885-ös szezonbérlete, miután az eredeti tulajdonos ükukonája 129 év után ismét a klub rendelkezésére bocsátotta.

A 1883-ban megalakult Burnley ekkor mindössze második éve létezett, négy évvel később pedig az első professzionális labdarúgó-bajnokság alapító tagjaként közreműködött és vett részt a kiírásban. A klub egyik labdarúgója, bizonyos Leonard Metcalfe nevére állították ki az alábbi képen látható tagsági kártyát, amely a ma ismert szezonbérletnek felelt meg.Leonard Metcalfe nevére állították ki az alábbi képen látható tagsági kártyát, amely a ma ismert szezonbérletnek felelt meg.

129 éves a legrégebbi szezonbérlet (Fotó: sports.yahoo.com)
129 éves a legrégebbi szezonbérlet (Fotó: sports.yahoo.com)

Most, 129 évvel a kiállítását követően az értékes és tökéletes állapotban lévő papírdarab visszakerült a klubhoz, köszönhetően Metcalfe ükunokájának, aki ahelyett, hogy egy kisebb vagyonért cserébe eladta volna, hűséges szurkolóként inkább a Burnley múzeumát gazdagította vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik