Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.01.31 19:54 Frissítve: 2011.07.29 00:02

Földi Imre a Nemzet Sportolója

Földi Imre lett az új tag a Nemzet Sportolói között. Az egykori súlyemelő Puskás Ferenc megüresedett helyét foglalta el, ő viszont Grosics Gyulára szavazott volna.

Földi Imre is tagja lett a tizenkét tagú társaságnak
Földi Imre is tagja lett a tizenkét tagú társaságnak

Puskás Ferenc novemberi halálával megüresedett egy hely a Nemzet Sportolói között

A további tizenegy tag – Elbert Gábor sportszakállamtitkárral együtt – hét név közül választhatott, és végül Földi Imre súlyemelő nevét terjesztették fel a kormány elé.

A Sporttörvény értelmében a Nemzet Sportolója címet csak olyan személy kaphatja meg, aki 60 évesnél idősebb, és pályafutása befejezése után is kimagasló szerepet kell betöltenie hazája sportéletében.

A címet 2004-ben alapították és Földi Imre mellett a következők alkotják: Albert Flórián labdarúgó, Balczó András öttusázó, Bíróné Keleti Ágnes tornász, Gyarmati Dezső vízilabdázó, Hammerl László sportlövő, Kulcsár Győző párbajtőrőző, Polyák Imre birkózó, Portisch Lajos sakkozó, Székely Éva úszó, Weltner Györgyné Ivánkay Mária fogyatékos asztaliteniszező, Zsivótzky Gyula kalapácsvető.

"Nagyon jó, hogy bent vagyok, anyagilag és erkölcsileg egyaránt. 2004-ben, az első választáskor kicsit csalódott voltam, hogy akkor még nem lettem a Nemzet Sportolója, most viszont roppant boldog vagyok. Itt élek, ahol évtizedek óta, Tatabányán, itt máig értékelik, hogy nem mentem el máshová. Hogy kire szavaztam volna, ha tőlem kérnek egy nevet? Hát a Gyulára, a Grosicsra, az Aranycsapat kapusára, sokat tett a fociért. Jó barátságban vagyunk, a Halhatatlanok Klubjának ő is tagja, sokszor találkozunk. Az egészségem köszönöm, jól van, most estem túl egy hasi lágyéki műtéten, még lesz egy hasonló majd áprilisban, utána remélem, teljesen rendben leszek. Ebben amúgy is sokat segít ez a mostani nagy elismerés. Büszke vagyok az eredményeimre, és legalább annyira a lányomra, aki másfél évtizeden át az egyik legjobb súlyemelő volt nemzetközileg is" - mondta Földi Imre az MTI-nek.
2011.06.22 17:23:18

Sportpolitika MTI

Bánki Erik szerint amennyiben megszűnik a jelenség, emelkedhet a nézőszám és a klubok bevétele.

2010.02.01 18:18:42

Sportpolitika BOGNÁR GYÖRGY, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

A MÁV nem engedheti meg magának a klubok támogatását.

2008.12.22 04:00:39

Sportpolitika

SPORTPOLITIKA. A miniszter nyilatkozott a sportegészségügyről, a Puskás-stadion felújításáról és a Nemzeti Labdarúgó Arénáról.

2008.11.02 04:00:27

Sportpolitika MTI

SPORTPOLITIKA. A miniszter szerint Peking a biokémia expója volt, a magyar sportegészségügyi háttér pedig jelentősen le van maradva.

2008.10.22 04:00:25

Sportpolitika MTI

SPORTPOLITIKA. Nyolc százalékkal csökken a sportra szánt összeg – ezt Gyenesei István jelentette be a MOB közgyűlésén.