Videó: amikor Puyol tanította sportszerűségre csapattársait

K. D.K. D.
2020.04.13. 17:32
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most egy olyan felvételt mutatunk, mikor a ma 42 éves Carles Puyol a Barcelona egyik meccse közben megmutatta, milyen egy igazi csapatkapitány!

Nyolc évvel ezelőtt, 2012 áprilisában járunk, mikor a Barcelona a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójában a Rayo Vallecano ellen lépett pályára. A katalánoknak finoman szólva nem volt nehéz dolguk, és második félidő elején már 4–0-ra vezettek.

Sőt, a 77. percben jött a következő gól is, Thiago fejelt a kapuba. És bár ez a találat igazából semmin nem változtatott, a spanyol középpályás a gólpasszt adó Dani Alvessel elkezdett táncolva ünnepelni.

Itt lépett közbe a katalánok akkori csapatkapitánya, Carles Puyol, aki érezte, tiszteletlen ez a viselkedés ilyen nagy előnynél, így rászólt csapattársaira, fejezzék be azonnal a táncolást, és inkább siessenek vissza a középkezdéshez.

(A videó elindításához kattintson a megjelenő „Megtekintés a YouTube-on” feliratra!)



A meccset egyébként végül 7–0-ra nyerte meg a Barcelona, amely a Real Madrid mögött a második helyen végzett az idényben a tabellán.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek