Barcelona: ilyen lesz az új Camp Nou! – fotók, videó!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.21. 15:13
null
A látványtervek – újjáépítik a Barcelona stadionját<br />
A Barcelona hivatalosan is bemutatta az új Camp Nou Stadion makettjét. A sajtótájékoztatón Josep Maria Bartomeu elnök mondott beszédet, a leendő felújított stadion miniatűr másának leleplezésekor pedig a teljes labdarúgócsapat is ott volt.
Az új Camp Nou így fog kinézni
Az új Camp Nou így fog kinézni

 

„Az új Camp Nou nyitott lesz, illetve vonzó, és Barcelona városának ikonja. Mindenki nyer ezzel!” – mondta röviden a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu.

„Ez fontos lépés a klub történetében. Az új Camp Nou hivatkozási pont lesz az új stadionok között” – beszélt az új arénáról a csapatkapitány, Andrés Iniesta.

Az új létesítményt – amely találóan a Nou Camp Nou nevet viselheti majd – a japán Nikken Sekkei nevű cég építi újra. A stadion 105 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a szurkolók pedig minden időjárási körülménytől védve lesznek a 47 ezer négyzetméteres tetővel.

Az újjáépítési fázisban többek közt lecserélik a székeket, a kijelzőket, a lépcsőket, átépítik a folyosókat és a környezetvédelemre is nagyobb hangsúlyt fektetnek a rekonstrukció során. Az építkezést a 2017–2018-as idényben kezdik meg, a befejezése pedig a 2021–2022-es szezonra várható.

ÍGY ALAKÍTJÁK ÁT A STADIONT

ÉS ÍGY FOG KINÉZNI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik