nemzetisport.hu 2016.02.02 12:54 Frissítve: 2016.02.02 12:54

Videó: Messi elmondta, hol tartja az Aranylabdáit, majd ezt tanácsolta

Aranyos videót készített az FC Barcelona labdarúgócsapatának hivatalos YouTube-csatornája. A korosztályos csapatok kapitányai a klub sztárját, Lionel Messit kérdezték. A beszélgetés során szóba került, hogy az argentin csatár számára mit jelent a katalánok akadémiája, a La Masia, hol tartja az Aranylabdáit, kisgyerekként arról ábrándozott-e, hogy egyszer a világ legjobbja lesz. Nézze meg és olvassa el a beszélgetést!


A gyerekek szakmai és magánéleti kérdéseket is feltettek a katalánok sztárjának, aki készségesen válaszolt.

„Az az igazság, hogy nem tudom, kitől tanultam focizni. Kisgyerekként háromszor-négyszer rúgtam a labdába kezdésként. Egyébként a futballi iránti szeretet családi hagyomány. Van egy bátyám, aki szintén játszik, de én saját magamtól jöttem rá a dolgokra. Aztán csatlakoztam a csapathoz, megtanultam néhány dolgot, ez tetszett akkor” – válaszolta az argentin csatár.

„Az ötödik Aranylabdámat is otthon tartom egy szobában, a többi néggyel egy térben van” – árulta el Messi a januárban megnyert ötödik Aranylabdájáról.

A 28 éves csatár távol került a családjától, amikor a barcelonai akadémiára, a La Masiára került. Erről is kérdezték a fiatalok.

„Természetesen nehéz volt elhagyni a családomat és a barátokat. Ez nagy váltás volt az életben. Sok mindent hagytam a hátam mögött. Nekem nem volt olyan lehetőségem itt, a La Masián, mint más gyerekeknek, én ritkán találkoztam a családommal. Évente csak egyszer-kétszer láthattam őket, és az az igazság, hogy ez nagyon nehéz volt.”

„Amikor kicsi voltál, akkor gondoltál arra, hogy a világ legjobb labdarúgója leszel?” – hangzott a következő kérdés.

„Amikor fiatal voltam, az első csapatba való kerülés volt az álmom, és az, hogy profi legyek. Soha nem képzeltem, hogy ez ilyen gyorsan megvalósul” – mondta Lionel Messi.

Az argentin arra a kérdésre, hogy milyen tanácsot adna azoknak a fiataloknak, aki futballozni akarnak, ezt mondta:

„Nem szeretnék tanácsot adni, de ha kellene, akkor azt mondanám, hogy ragadják meg az összes lehetőséget, az összes időt, amit itt tölthetnek a Barcelonánál. Lehet jövőjük ennél a nagy klubnál, ezáltal nemcsak a labdarúgásban hanem az életben is esélyt kaphatnak. Tanulhatnak, felnőnek és megfelelő képzést kapnak. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy mindenből előnyt kovácsoljanak, és aztán élvezzék a futballt. Így válhatnak profikká, amint lehetséges.”

„A XII. León iskolába jártam, oda, ahová az összes fiú a La Masiáról. Az egész napot ott töltöttem, aztán délutánonként jöttünk ide edzeni. Az összes ilyen délutánról csak jó emlékeim vannak. A srácok – akikkel itt edzettem – hasonló helyzetben voltak, távol a családjuktól, és hasonlóak voltak az álmaink is: az első osztályban szereplő csapatban játszani. Nagyon jó idők voltak” – válaszolta Messi, amikor a La Masián átélt legszebb emlékeiről kérdezték.

„Annyi trófeát nyertél már a Barcelona színeiben. Ezek után mi motivál még?” – hangzott el az újabb kérdés.

„Még többet szeretnék nyerni. Mindig azt mondom, hogy amikor elkezdődik a szezon, akkor a célunk az, hogy mindent megnyerjünk. Itt tartunk most. Ebben a klubban mindig a teljességre törekszünk, és a mentalitásom is az, hogy a karrierem végére sok trófeám legyen. Minél több, annál jobb” – mondta Messi.

„A Barcelona játékstílusa segített neked fejlődni és faragott belőled olyan játékost, amilyen most vagy?” – jött a következő kérdés.

„Igen, a klub filozófiája és a játékosok segítségével fejlődtem itt a Barcelonánál” – fogalmazott az argentin.

„Hogy érzed magad, amikor azt hallod, hogy valószínűleg te vagy a futballtörténelem legjobb játékosa?” – kérdezte Tajti Mátyás csapattársa, az U19-es együttes kapitánya, Juanma García.

„Az az igazság, hogy ezeket lenyűgöző hallani. A tény, hogy az emberek ezt mondják és ezt gondolják, nagy büszkeséggel tölt el. De a másik fele, hogy megpróbálok nem gondolni erre, és csak arra összpontosítok, hogy napról napra élvezzem a futballt, élvezzem, amit csinálok” – reagált Messi.

Az utolsó kérdés az volt, hogy Messi érzi-e magát a legjobb aranylabdásnak.

„Mint mondtam, nagyon szép dolog, hogy megkaptam ezt a díjat. Ez azt jelenti, hogy az ötödik trófeámat nyertem. De ez most már történelem. Ezt a szezont még nem fejeztük be, megpróbáljuk megismételni azt, amit az előző évben elértünk” – mondta a játékos.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.08 23:25:27

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

2018.02.08 20:36:51

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Coutinho megszerezte első gólját a Barcelonában, Yerry Mina debütált – a Valencia csak helyzetekig jutott.

2018.02.06 21:32:39

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

„Mi ugyanúgy dolgozunk egész nap, mint bárki más, legfeljebb egyetemistaként jut időnk a sziesztára.”

2018.02.03 08:26:45

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI TRANSZFERSOROZAT. Ez nem a nápolyiak tele volt, beindult a végére a Sassuolo, a Sevilla és a Rennes is.

2018.02.01 20:44:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Király-kupa elődöntőjének első felvonásán egy góllal nyertek a katalánok a Valencia ellen.