Videó: amikor Guardiola óriási góllal terhelte meg az Atleti hálóját

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 22:44
null
Guardiola tizenegy éven át fontos láncszem volt a Barca középpályáján (Fotó: AFP)
Élő sportesemények híján újabb emlékezetes pillanatot elevenítünk fel a futball világából. Ezúttal Pep Guardiola egyik gólját vesszük elő – a Manchester Cityt irányító sportemberről talán ma már inkább a menedzser, mint a játékos ugrik be a legtöbbeknek.

Pedig Pep Guardiola játékosnak sem volt utolsó: már húszévesen fontos eleme volt a Barcelona középpályájának, később a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Játékosként többek között hat spanyol bajnoki címet, két Király-kupát és egy BEK-et nyert a katalánokkal.

Guardiola elsősorban a játékszervezésben jeleskedett, így nem meglepő, hogy a spanyol válogatottban 47 meccsen csupán 5, míg a Barcelonában 378 találkozón mindössze 11 gólt szerzett. A felelevenített találat 1994 októberében született az Atlético Madrid elleni 4–3-as bajnoki győzelem során: Guardiola az elé pattanó labdát ballal, kb. 21 méterről elemi erővel vágta a „matracosok” kapujába.

Habár ebből a meccsből jól jött ki az akkor még a legendás Johan Cruyff irányította Barca, a bajnokságban csak a negyedik lett a Real Madrid, a Deportivo és a Betis mögött. Az Atlético mindössze a 14. helyre ért oda az 1994–1995-ös La Liga idény végén.

 

FC Barcelona (from ) on Twitter

GAL OF THE DAY! WHAT. A. SHOT. Hats off to Pep Guardiola! https://t.co/oLnDV8I6og



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik