Vb 2018: Iniesta a kiesés után lemondta a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 07:56
null
Iniesta nem lép többet pályára a spanyol válogatottban (Fotó: AFP)
Miután a spanyol labdarúgó-válogatott tizenegyesekkel elveszítette a házigazda Oroszország elleni nyolcaddöntőt a világbajnokságon, Andrés Iniesta megerősítette, hogy nem lép többet pályára a nemzeti csapatban.

Már a vb előtt is sejteni lehetett, hogy a 34 éves középpályás utolsó nagy tornáján szerepel a spanyol válogatottal, ám a hivatalos bejelentést csak az oroszok elleni mérkőzés után tette meg.

„Ez volt az utolsó meccsem a válogatottban. A befejezések néha nem álomszerűek. Pályafutásom legszomorúbb napja a mai” – mondta csalódottan Iniesta.

A pályafutását Lukas Podolski csapattársaként a japán Vissel Kobéban folytató Iniesta 2006-os bemutatkozása óta 131 mérkőzésen 13 gólt szerzett a spanyol válogatottban. Nyert két Eb-t és egy vb-t. A 2010-es világbajnoki döntő hosszabbításában ő lőtte a győztes gólt Hollandia ellen.

„Iniesta történelmünk egyik legjobb labdarúgója. Úgy játszott a becserélése után, mintha először lenne válogatott, teljes szívemből szeretnék neki köszönetet mondani” – mondta az elveszített nyolcaddöntőt követően Fernando Hierro megbízott szövetségi kapitány.

„Andrés nem érdemelte meg, hogy így fejezze be” – vélekedett Cesc Fabregas, aki a nemzeti csapatban és az FC Barcelonában is együtt játszott Iniestával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik