Van Nistelrooy: Nem fogok látványosan ünnepelni

Vágólapra másolva!
2011.10.20. 18:00
null
Ruud van Nistelrooy számára különleges lesz a Real Madrid elleni szombat esti bajnoki
Szombat este a spanyol élvonal új keletű rangadóján a Málaga a Real Madridot fogadja, két korábbi Real Madrid-játékossal a soraiban és a fővárosiak korábbi edzőjével a kispadján. A chilei Manuel Pellegrini irányította együttesben Júlio Baptista és Ruud van Nistelrooy is fontos szerepet tölt be, s kétségtelenül pikáns lesz számukra az összecsapás, amely előtt a holland megfogadta, nem fog túlzottan örülni, ha gólt szerez.

 

Van Nistelrooy 2006 és 2010 között 68 mérkőzésen játszott és 46 gólt szerzett a Realban, sok szép emléket őriz a madridi gárdáról.

„Nagyon különleges mérkőzés lesz ez a csapat számára, főleg nekünk, korábbi madridi játékosoknak – mondta Van Nistelrooy. – Keményen készülünk a mérkőzésre, arra azonban nem is akarok még gondolni, hogy betalálok ellenük. Ha mégis eredményes lennék, biztosan nem fogom látványosan megünnepelni a gólomat, ez nem lenne tisztességes.”

A katari kézben lévő, a nyáron jelentős bevásárlást végrehajtó (Van Nistelrooy és Júlio Baptista mellett érkezett Martín Demichelis, Joris Mathijsen, Enzo Maresca és Jérémy Toulalan is) Málaga hét forduló után a Primera División 6. helyén áll, három pont a hátránya a 3. helyezett Real Madriddal szemben. Ám a fő különbség az eredményességben van, a Real gólkülönbsége plusz 18, míg a Málagáé csak plusz három.

„A Real Madrid csúcsformában van, a legutóbbi mérkőzéseken csak úgy halmozták a gólokat – mondta Van Nistelrooy a legutóbbi öt meccsükön 21 gólt szerző madridiakról. – A lelkesedésünkkel legyőzhetjük őket, motivációért nem kell a szomszédba mennünk. Tudatos játékkal meglepetést szerezhetünk. A csapat lassú folyamat elején jár, most még nem vagyunk a madridiak szintjén.”

Málagában a Manchester City lehet a példa, az arab emírségekbeli kézben lévő angol csapatnak néhány évébe beletelt, mire Bajnokok Ligája-induló lett, s manapság Anglia egyik legerősebb csapataként tartják számon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik