Valencia: „Egyik legfájóbb napja az életemnek. Nem mondok le!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 12:13
A címvédő Barcelona hazai pályán 7–0-ra legyőzte a Valenciát a spanyol Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A vendégcsapat vezetőedzője, Gary Neville a csúfos vereség és a 11 forduló óta tartó bajnoki nyeretlenség ellenére sem mond le a posztjáról. A katalánok ellen kiállított világbajnok német védő, Shkodran Mustafi nem kertelt, megítélése szerint sz.r a hangulat öltözőben.



A Valencia háromgólos hátrányban fejezte be az első félidőt, míg a második játékrészben Mustafi kiállítása miatt tíz fővel küzdött, Gary Neville szerint azonban akkor már eldőltek a lényegi kérdések, amikor csapata tíz főre fogyatkozott.

LUIS ENRIQUE: A VALENCIA HELYZETE MÉG NEKÜNK SEM KELLEMES

„A Valencia nagyon nehéz időket él, a jelenlegi helyzete még nekünk sem kellemes. Nem szeretem, amikor az ellenfeleink ilyen szituációba kerülnek, de mi csak a munkánkat végezzük. Egyik csapatnak sem egyszerű ellenünk játszania” – mondta a Barcelonát irányító Luis Enrique.

„Nem tetszett, amit láttam. A szurkolóink nem ezt érdemlik, azonnal kárpótolnunk kell őket. Amióta a labdarúgásban dolgozom, ez az egyik legfájdalmasabb nap az életemben. A meccs már eldőlt, mielőtt emberhátrányba kerültünk. Tehetetlennek éreztem magam az első félidőben. Rengeteg ostoba hibát követtünk el, amiket a Barcelona ellen nem engedhetünk meg magunknak” – mondta Gary Neville a lefújás után.

„Nagyszerű csapat ellen játszottunk, de az eredmény elfogadhatatlan. Az elmúlt hetekben sokkal szervezettebbek voltunk, ám most tettünk egy lépést hátra, így pedig nem lehet futballozni a Barca támadótriója ellen” – tette hozzá az angol szakember, majd leszögezte: „Nem mondok le.”

A Lionel Messi buktatásáért kiállított Shkodran Mustafi is a történtek hatása alatt állt a mérkőzést követően.

„Szeretnénk elnézést kérni a szurkolóktól és a klub alkalmazottaitól, de a bocsánatkérés csak úgy járja, ha törlesztünk abból, ami a rovásunkon van. Többünknek ez volt pályafutása legrosszabb mérkőzése. Az öltözőben jelen pillanatban sz.r a hangulat, ám bízom a csapatban, ezért szerződtem ide” – mondta a világbajnok német középhátvéd.

SPANYOLORSZÁG, KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Barcelona–Valencia 7–0 (L. Suárez 7., 12., 83., 88., Messi 29., 58., 74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik