Valencia: a klub korábbi szerb védője lett az új vezetőedző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 09:10
A spanyol élvonalban az ötödik helyen végző Valencia Miroszlav Djukicsot nevezte ki vezetőedzőnek Ernesto Valverde távozását követően.

Mint ismert, Valverde azután mondott le tisztségéről, hogy csapata az utolsó fordulóban elbukta a Bajnokok Ligája-indulást negyedik helyért folyó harcot a Real Sociedaddal szemben.Valverde azután mondott le tisztségéről, hogy csapata az utolsó fordulóban elbukta a Bajnokok Ligája-indulást negyedik helyért folyó harcot a Real Sociedaddal szemben.

A szerb Djukics az elmúlt idényben a szintén élvonalbeli Real Valladolidnál dolgozott vezetőedzőként, s végül a 14. helyre dirigálta az együttest, amellyel egy évvel korábban feljutott a másodosztályból.

Djukics játékosként 14 évet töltött el a spanyol futballban. Még 1990-ben a Deportivo La Coruna 40 millió pesetáért szerezte meg. Az 1993–94-es bajnokság utolsó fordulójában 0–0-nál büntetőt rontott az utolsó percben a Valencia ellen, így a Barcelona lett a bajnok abban az idényben. Szerződése lejártával, 1997-ben a Valenciához igazolt, amelyben hat évet töltött el, s a 2002-es bajnoki cím mellett kétszer a Bajnokok Ligája-döntőjébe is bejutott a gárdával – igaz, ott mindkétszer vereséget szenvedett a spanyol csapat. Djukics karrierje játékosként a Tenerifében ért véget 2004-ben, 38 évesen, 400 spanyol bajnokival a lábában vonult vissza.

Edzőként dolgozott már a szerb felnőtt és U21-es válogatottnál is, hazájában a Partizan Beogradnál, Belgiumban pedig a Mouscronnál. Spanyolországban 2011 óta dolgozik, a Hércules után a Valladolidnál tevékenykedett.

„Rettentő boldog vagyok, hogy hazatérhetek – mondta Djukics a Valencia hivatalos honlapjának. – Minden edző álma, hogy egy ehhez hasonló klubnál dolgozhasson, ugyanakkor nagy felelősséggel is jár ez a munka. De felkészült és nyugodt vagyok, nagy dolgokat vihetünk véghez. A felkészülési időszakban nagyon erős, világklasszis ellenfelekkel mérkőzünk meg, ami jó, mert a legjobbakhoz szeretjük magunkat viszonyítani. Örülök, hogy visszatértem, mindent megteszek, hogy a klub elvárásainak eleget tegyek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik