Tottenham: Modricot kétmillió euró választja el a Realtól - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2012.07.15. 20:13
null
Modric fél szemmel már Madrid tekint (Fotó: Reuters)
A spanyol sajtó egybehangozóan arról számol be, hogy nagyon közel került egymáshoz az angol Tottenham Hotspur és a spanyol Real Madrid labdarúgócsapata attól, hogy megegyezzen egymással a horvát középpályás, Luka Modric átigazolásáról.

A nagyon közel jelen esetben kétmillió eurót jelent már „csak”. Az indításnál még 15 millió euró volt a differencia (amint arról korábban már beszámoltunk, első körben 35 millió eurót ajánlottak a spanyolok, ötvenet kértek az angolok), a nagyságrendi különbséget azonban megfelezték az érintettek.

A spanyolok hajlandóak lennének további ötmilliót ehhez hozzátenni – José Mourinho szakvezető különösen ragaszkodik az irányító megszerzéséhez –, különböző feltételek teljesítése esetén. Az angolok pedig eközben engedtek nyolcmilliót az igényeikből, és szeretnék, ha nem öt, hanem plusz hétmilliót kapnának még. Legalábbis a marca.com szerint, mert eközben a sport.es úgy tudja, hogy 44 millió euró körüli összegben állapodnak majd meg a felek, méghozzá az elkövetkezendő órákban vagy napokban. Az eset kapcsán képbe került Ricardo Carvalho klubcseréje is.

Modric a Real Madrid történetének egyik legdrágább játékosa lehet. Többe kerülhet a madridiaknak, mint Xabi Alonso (2009-ben 35.4 millió euró a Liverpoolnak), Karim Benzema (2009-ben 35 millió euró a Lyonnak), Sergio Ramos (2007-ben 27 millió euró a Sevillának) vagy éppen David Beckham (2003-ban 37.5 millió euró a Manchester Unitednak), illetve nagyságrendileg annyiba, mint a brazil Ronaldo, akit 2002-ben 45 millió euróért vettek meg az Internazionalétól.

Modriccsal kapcsolatban korábban már arról is beszámolhattunk, hogy ő személy szerint megegyezett a Real Madriddal, ahová négy évre szerződne, szezononként 4.5 millió eurós fizetésért. Ez a második fizetési kategória a klubnál – itt találhatjuk Benzemát, Xabi Alonsót, Mesut Özilt –, ennél többet csak hárman keresnek, Cristiano Ronaldo, Kaká és Iker Casillas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik