Spanyolország: Nem vagyok meghatározó játékos - Fabregas

Vágólapra másolva!
2015.03.31. 07:39
Cesc Fabregas, a Chelsea labdarúgócsapatának spanyol középpályása a klubjában kulcsszerepet játszik, de a válogatottban kevés lehetőséget kap Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól. A 27 éves futballista szerint sosem volt meghatározó játékosa a nemzeti tizenegynek.

Fabregas 16 gólpasszával és két találatával igazi karmesterként vezeti az angol bajnoki címre törő londoni csapatot, viszont ez sem elég ahhoz, hogy bekerüljön a válogatott kezdőcsapatába. A korábbi Barcelona-játékos utoljára tavaly szeptemberben lépett pályára a furia roja mezében, a legutóbbi három Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen nem kapott szerepet. Fabregast ugyanakkor nem lepte meg a mellőzése, és egyáltalán nem sértődött Vicente del Bosque szövetségi kapitányra.

„Nem hiszem, hogy elvesztettem a helyem a csapatban, hiszen sosem voltam egyértelmű kezdőjátékos – nyilatkozta Fabregas. – A lényeg, hogy jól kell játszanom, ha lehetőséget kapok.”

Del Bosque az utóbbi időben középső középpályásként inkább az Atlético Madrid játékosára, Kokére számít.

„Minden játékos szereti a folytonosságot, én sem vagyok kivétel. Ha viszont nem lépsz pályára, mert az edződ úgy dönt, hogy jobb más, akkor azt el kell fogadni. A csapat mindennél fontosabb” – reagált Fabregas.

A spanyol válogatott három megnyert világverseny– a 2008 és a 2012-es Európa-bajnokság és a 2010-es világbajnokság – után a 2014-es brazíliai vb-n leszerepelt, a csoportból sem jutott tovább. Fabregas az átalakuló válogatottról is ejtett néhány szót.

„Nem hiszem, hogy mostantól fogva lefelé vezet az út. Fiatal csapat épül, amely még nem érett meg, tapasztalatot kell szereznie. A játékban jók vagyunk, mert ismerjük már egymást. Ez a csapat nagy tettekre hivatott.”

A spanyolok kedden felkészülési mérkőzésen Amszterdamban játszanak Hollandiával, amelytől a vb-n 5–1-es vb-vereséget szenvedtek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik