Spanyolország: Nem tervezünk forradalmat - Del Bosque

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 11:31
null
Del Bosque nem tervez drasztikus változásokat a csapatban (Fotó: Reuters)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nincs szükség forradalmi átalakításokra a válogatott keretében.

Annak ellenére, hogy Spanyolország a brazíliai világbajnokságon címvédőként még a csoportból sem tudott továbbjutni, 2016-ig meghosszabbították Del Bosque szerződését, aki nem érzi katasztrofálisnak a helyzetet.

„Nem voltunk arrogánsak a győzelmek után, ezért most, a vereségek idején sem dőlünk a kardunkba, nem leszünk kishitűek – kezdte Del Bosque. – Nem szeretnék kifogásokat keresni. Sokan azt mondják, az elmúlt négy évben visszafejlődött a futballunk. Ez nem igaz. 2012-ben fantasztikus játékkal nyertünk Európa-bajnokságot.”

„Messi és Ronaldo korszakában nyertük a trófeákat. Németország következetes munkával építette fel a csapatát, nem váltak türelmetlenné, ennek pedig meg is lett az eredménye. Megérdemelték a győzelmet, mert csapatként nyertek. Mi nem azért veszítettünk, mert jobbnak gondoltuk magunkat mindenkinél, hiszen minden mérkőzést komolyan veszünk, hanem szakmai okok miatt.”

„Nem hinném, hogy forradalomra lenne szükség, inkább fejlődés vagy természetes változási folyamat kell, ami megtörtént 2010 és 2012 után is – lesz néhány változás a keretben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik