Spanyolország: volt játékosai segítenek a nagy múltú klubon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.20. 08:18
Korábbi játékosaiból álló bizottság alakult Santanderben, hogy megmentsék a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban bennmaradásért harcoló, nagy összegű tartozással küzdő Racingot.

A klubot felszámolási eljárás fenyegeti, amennyiben március 14-ig nem teremt elő 2.5 millió eurót, amiből az összefogás ellenére továbbra is hiányzik egymillió. Olyan ismert futballisták egyesítették erőiket a Racing megmentése érdekében, mint Pedro Munitis, Gonzalo Colsa, Emilio Amavisca és Víctor, de a mai élvonalbeli játékosok közül Sergio Canales is támogatásáról biztosította a kezdeményezést.

A csoport célja, hogy megemeljék a santanderi egylet alaptőkéjét, ami mentőövet nyújtana a klub számára, hogy végre maga mögött hagyhassa az előző elnökök, Francisco Pernía és Ángel Lavin nevével összeköthető vezetőség felelőtlen gazdálkodását.

A Racing 25 forduló után 25 pontot gyűjtve újoncként a még éppen bennmaradást jelentő 18. helyen áll a spanyol másodosztályú bajnokság tabelláján, ám közvetlen követői csak rosszabb gólkülönbséggel maradnak el tőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik