Spanyolország: „Guardiolának megvan a kvalitása, hogy...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 21:39
Még nem tudni, hogy a 2016-os Európa-bajnokság után ki lesz a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az Eb-címvédőt irányító Vicente del Bosque újságírói kérdésre elárulta: Pep Guardiolát képesnek tartja arra, hogy az utódja legyen.

„Nagyszerű edző – dicsérte a Bayern Münchent irányító honfitársat Del Bosque. – Megvannak azok a tulajdonságai, amelyek képessé teszik őt arra, hogy szövetségi kapitány legyen.”Del Bosque. – Megvannak azok a tulajdonságai, amelyek képessé teszik őt arra, hogy szövetségi kapitány legyen.”

Guardiolával kapcsolatban találgatásra adhat okot, hogy a müncheni szerződése a nyáron lejár. A klub részéről eddig hiába voltak arra irányuló törekvések, hogy hosszabbítsanak, a spanyol tréner húzza-halasztja a dolgot. Nemcsak eredményességével, hanem ezzel a kötélhúzással is barcelonai időszakát idézi, ahol rendre egy évekkel hosszabbított, majd négy sikeres szezon után váratlanul szabadságolta magát.

Spanyolországban ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy a származására oly' büszke Guardiola az önálló katalán állam megalakításáért zajló megmozdulások egyik emblematikus alakja. Márpedig hiába a szakmai sikerek, a spanyol válogatott élén mégis az országot képviseli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik