Spanyolország: ez Casillas utolsó éve a válogatottnál?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 17:46
null
Iker Casillas tudja, egyre közelebb a búcsú (Fotó: AFP)
Iker Casillas nagyon jól érzi magát fiatalabb társai között a spanyol labdarúgó-válogatottnál, ám tisztában van azzal, hogy az ő ideje is lejár egyszer. Lehet, hogy nem is olyan soká.


„Örülök, hogy a százhatvanhatodik mérkőzésemen is pályára léphettem és én vagyok a válogatott csúcstartója – mondta a Periscope nevű videomegosztón Casillas, aki a románok elleni felkészülési mérkőzésen védte 166. alkalommal a spanyol nemzeti csapat kapuját, ezzel egyedüli európai csúcstartóvá lépett elő. – Az évek során jó és rossz időket is megéltem, de én csak szépekre emlékszem. Egyre közelebb kerülök a visszavonulásom időpontjához. Egyértelmű, hogy az idő mindenki felett eljár, én sem vagyok kivétel. Azonban szeretnék tagja lenni ennek a fiatalokkal teli csapatnak. Nem tudom, hogy ez az utolsó évem a spanyol válogatottnál vagy sem, egyszerűen csak élvezni szeretnék minden napot.”

A felnőttválogatottban 2000-ben, alig 19 évesen debütáló Casillasnak a 2002-es világbajnokság volt az első nagy tornája, és az idei Európa-bajnokságon is ott lesz valószínűleg. A Porto kapusának poszttársa David de Gea (Manchester United) és Sergio Rico (Sevilla) lehet a franciaországi Eb-n.

„Del Bosque annak a huszonhárom játékosnak szavaz majd bizalmat, akiket a legjobbnak tart. Rico remek kapus, aki sokat dolgozott ezért, és megkapja majd a lehetőséget a nemzeti csapatnál" – dicsérte a 22 éves sevillai kapust Casillas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik