Spanyolország: elnyelte a föld Pintért? Nem nagyon értik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 13:45
Nem találják Pintér Ádámot és három társát ama labdarúgók közül, akiket a vizsgálóbíró szeretne tanúként meghallgatni a 2011 májusában lejátszott Levante–Zaragoza (1–2) spanyol bajnoki mérkőzés ügyében. Mint ismert, a gyanú szerint a meccs eredményét manipulálták, és a találkozóra benevezett összes játékost – köztük a pályára nem lépő Pintért –, valamint edzőket, vezetőket is beidézett a hatóság.

A vizsgálóbíró nem találja a klub négy korábbi labdarúgóját – kezdi beszámolóját a gyanúba keveredett mérkőzés körüli nyomozás legfrissebb fejleményéről, az idézések sikertelenségéről a spanyol napilap, az ABC, majd maró gúnnyal így folytatja:

„Amikor a földrajzi helymeghatározás és a technika olyan magas színvonalon áll, hogy gyakorlatilag egy baktérium tartózkodási helye is megállapítható, rejtőzzön a Föld bármely pontján, a jelek szerint a vizsgálóbíró egyik legnagyobb problémája az, hogy nem bukkan a nyomára négy, beidézni kívánt labdarúgónak. Mintha elnyelte volna őket a föld”.

A spanyol napilap az értetlenkedése alátámasztásául gyorsan fel is sorolja, hogy a négy „eltűnt" korábbi zaragozai labdarúgó közül Pintér Ádám a görög Levadiakoszban, a paraguayi Paulo Da Silva a mexikói Tolucában, az argentin Nicolás Bertolo hazájában, a Banfieldben, az olasz Maurizio Lanzaro pedig szintén odahaza, a Salernitanában játszik manapság.

Az ABC hozzáteszi: a meghallgatni kívánt zaragozaiak közül többen maguk keresték meg az eljáró hatóságot, hogy együttműködjenek az ügy tisztázásában – így például Ander Herrera (ma Manchester United), a kapus Leo Franco (ma San Lorenzo), valamint az akkori vezetőedző, Javier Aguirre.

A meghallgatások március 27-én kezdődnek a valenciai bíróságon.

Pintér 2013 nyarán távozott a Zaragozától, azóta játszott az orosz Tom Tomszkban, és tavaly csatlakozott a görög élvonalbeli Levadiakoszhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik