Spanyolország: az Osasuna két év után visszajutott az élvonalba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.18. 21:07
Az Alavés és a Leganés után az Osasuna jutott fel harmadikként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba, miután a másodosztály rájátszásának döntőjében másodszor is legyőzte a Gironát.

Az Osasuna hatodikként végzett az „alapszakaszban”, így épp a szombati ellenfél, a Girona közreműködésével épphogy bejutott a feljutásért vívott rájátszásba. Ennek döntőjében az első mérkőzésen 2–1-re nyert otthon a Girona ellen, a szombati visszavágón pedig 1–0-ra győzött Kenan Kodro góljával, így 3–1-es összesítéssel feljutott az élvonalba, amelyből a 2013–2014-es szezonban esett ki.épp a szombati ellenfél, a Girona közreműködésével épphogy bejutott a feljutásért vívott rájátszásba. Ennek döntőjében az első mérkőzésen 2–1-re nyert otthon a Girona ellen, a szombati visszavágón pedig 1–0-ra győzött Kenan Kodro góljával, így 3–1-es összesítéssel feljutott az élvonalba, amelyből a 2013–2014-es szezonban esett ki.

További érdekesség, hogy a pamplonai csapatot a 201415-ös kiírásban egy hajszál választotta el attól, hogy kiessen a harmadik ligába Javier Flano a Sabadell ellen a 91. percben mentette 2–2-re meccset, egy éve ilyenkor ezzel a góllal maradt másodosztályú az együttes. Most, egy évvel később, a Girona elleni kettős siker révén pedig már az első osztályba való feljutást ünnepelhetik a drukkerek.

SPANYOL SEGUNDA DIVISIÓN
RÁJÁTSZÁS A FELJUTÁSÉRT, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Girona–Osasuna 0–1
(Kodro 48.)
A párharcot 3–1-es összesítéssel az Osasuna nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik