Söröket bontottak a Barca-sztár Luis Suárez aranycsukájára

HEGYI DÁNIEL (Barcelona)HEGYI DÁNIEL (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2016.10.20. 14:33
null
Suárez 40 gólos, parádés teljesítménnyel érdemelte ki az Aranycipőt (Fotó: Reuters)
Luis Suárez nagyszerűen zárta a 2015–2016-os idényt, kiváló teljesítményének egyik fokmérője, hogy megnyerte az Európa legjobb góllövőjének járó Aranycipőt. Az uruguayi támadó csütörtökön ünnepélyes keretek között vehette kezébe a trófeát, amelyet másodszor hódított el.

 

Rengeteg ember gyűlt össze a spanyol sörgyár, az Estrella Damm fényűző barcelonai rendezvénytermében, ahol nagy csinnadratta keretében átadták Luis Suáreznek az európai Aranycipő-díjat, amelyet a legutóbbi idényben szerzett 40 bajnoki góljával érdemelt ki.

„Szeretném megköszönni a Barcelonának, hogy itt lehetek, és lehetőségem van elérnem az álmomat, a céljaimat. Kiváló csapattársaim vannak, akik megkönnyítik a dolgomat. Persze, jó helyen kell lennem, hogy a hálóba továbbítsam a labdát” – mondta Suárez.

Nem először találkozott itt a futball- és FC Barcelona-szerető publikum, hogy megünnepelje a katalánok csatárainak eredményességét.

2013-ban Lionel Messi is a korábban sörgyárként üzemelő épületben vette át a díjat, majd egy évvel később Suárez kezébe nyomták a trófeát ugyanitt, igaz, azt az elismerést még a Liverpool játékosaként érte el – holtversenyben Cristiano Ronaldóval – 2014 nyári átigazolása előtt.

Ezúttal azonban egyedül végzett az élen az uruguayi támadó, aki 40 gólt szerzett a spanyol bajnokság legutóbbi idényében, hozzásegítve csapatát az aranyéremhez, míg a nagy rivális Ronaldo „csak” 35 találattal zárt, a csapattárs Messi pedig 26-szor volt eredményes a Primera Divisiónban.

Suárez nemcsak a ligában remekelt: a Bajnokok Ligájában nyolcszor talált be a negyeddöntőben búcsúzó Barcában, amivel harmadik lett a BL góllövőlistáján, míg a spanyol Király-kupában ötször volt eredményes, és – többes holtversenyben – az élen végzett a gólvágók között. A gránátvörös-kékek pedig megnyerték a kupát.

Suárez tehát megérdemelten kapta meg az egyéni elismerést, a Barcelona hívei pedig ezúttal már teljes mértékben „saját fiuk” sikerének tiszteletére bonthattak sört az Estrella Damm díszes épületében.

Az előző szezonban Luis Suárez szerezte a legtöbb gólt az európai profik közül (Fotó: Action Images)
Az előző szezonban Luis Suárez szerezte a legtöbb gólt az európai profik közül (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik