Sevilla: a Milantól kirúgott Montella lesz az új vezetőedző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 18:45
null
Vincenzo Montella a Sevilla kispadjára ül le (Fotó: AFP)
Az olasz Vincenzo Montella lesz a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Sevilla új vezetőedzője.

 

 

Vincenzo Montellát novemberben mentették fel a munkavégzés alól a Milannál, miután várakozáson alul szerepelt a nyáron rengeteg pénzből megerősített csapattal (azóta az utódja, Gennaro Gattuso alatt is erősen inog a kispad). Montella és ügyvédjei csak most jutottak dűlőre az olasz klubbal a válás feltételeiről, a 43 éves szakember pénteken Milánóba utazik, hogy aláírja az ehhez szükséges papírokat – derül ki a Sevilla csütörtök esti közleményéből.

Ezt követően Montella Sevillába repül, ahol hivatalosan is bemutatják mint a csapat új vezetőedzőjét. Szombaton már a korábbi kiváló olasz csatár tartja az andalúziai gárda edzését. Ő lesz a La Liga történetének kilencedik olasz vezetőedzője, a Sevillánál pedig az első. Az európai kupaporondon 2015-ben érte el a legjobb eredményét, amikor a Fiorentinával elődöntőbe jutott az Európa-ligában – éppen a Sevillával szemben maradtak alul 5–0-s összesítéssel.

A november végén prosztatarákkal műtött Eduardo Berizzót, a Sevilla legutóbbi vezetőedzőjét karácsony előtt menesztették.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik