Real: Nem tudom, Bale ügynöke mit akar elérni - Ancelotti

Vágólapra másolva!
2015.05.12. 15:42
Carlo Ancelotti, a labdarúgó Primera Divisiónban szereplő Real Madrid vezetőedzője nem érti Jonathan Barnettnek – Gareth Bale ügynökének – a kritikáját, miszerint csapattársai nem passzolnak a 25 éves walesi támadónak.

„Bale ügynökét még sosem láttam egyetlen edzésen sem, így nem hinném, hogy sokat tudhatna Bale és a csapattársai közti viszonyról – mondta Carlo Ancelotti a Real Madrid keddi sajtótájékoztatóján. – Bale szereti a társait, és a többiek is jóban vannak vele. Jobb lett volna, ha Jonathan Barnett csöndben marad, tényleg nem értem, mit szeretne elérni, mert Gareth boldog Madridban. Elégedett vagyok vele, beszéltem vele, és azt mondta, örül neki, hogy itt lehet nálunk. Az előző szezonban fontos gólokat szerzett nagy mérkőzéseken, s erre még mindig képes."Carlo Ancelotti a Real Madrid keddi sajtótájékoztatóján. – Bale szereti a társait, és a többiek is jóban vannak vele. Jobb lett volna, ha Jonathan Barnett csöndben marad, tényleg nem értem, mit szeretne elérni, mert Gareth boldog Madridban. Elégedett vagyok vele, beszéltem vele, és azt mondta, örül neki, hogy itt lehet nálunk. Az előző szezonban fontos gólokat szerzett nagy mérkőzéseken, s erre még mindig képes."

Ancelotti a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Karim Benzema felépült térdsérüléséből, és akár a kezdőcsapatban is helyet kaphat a Juventus ellen.

„Benzema százszázalékos, készen áll. Akár kezdhet is, de az is lehet, hogy csak a végén áll be. Kicsit több időre volt szüksége a felépüléshez, egy hónapja nem játszott, emiatt kételkedem egy kicsit, így nem állíthatom biztosan, hogy szerepel majd a kezdőcsapatban – folytatta Ancelotti. – Ha Benzema a csapatban van, akkor hatékonyabb a támadójátékunk, mivel ő nem tipikus csatár. Nemcsak gólokat szerez, hanem jobbá is teszi a társait."

Az olasz szakember a Juventus ellen is számít Iker Casillasra, akit kifütyültek a szurkolók a Valencia elleni bajnokin. A legendás kapussal a következő idényben is számolnak Madridban, bár Ancelotti szerint Casillas döntésén múlik, hogy marad-e a királyi gárda alkalmazásában.

„Mindenki megérzi, ha a szurkolók kifütyülik, játékos is, edző is. Casillas tapasztalt kapus, aki hozzászokott már ehhez. Nem roppan össze, inkább motiválja őt a kritika – mondta az 55 éves edző. – Iker többször is megerősítette, hogy maradni szeretne. Mindannyian – a klub, a játékosok és én is – bízunk benne. Biztos pont a számunkra, bár végül neki kell meghoznia a döntést a jövőjét illetően."

Ancelottit és a Real Madridot egy cél vezérli: a sorozat történetében először meg akarják védeni címüket. Az első akadály a Juventus, de az olasz bajnok legyőzéséhez a szurkolók támogatására is szükség lesz.

„Jól játszottunk az utóbbi néhány mérkőzésen, de a fontos pillanatokban nem koncentráltunk eléggé. Azt üzenem a játékosoknak és a szurkolóknak, hogy maradjanak nyugodtak. Arra kértem a fiúkat, hogy fokozott intenzitással és koncentrációval játszanak, mert nem hibázhatunk. A célunk, hogy ismét bejussunk a döntőbe, és történelmet írjunk – tette hozzá Ancelotti. – Minden szurkoló átérzi a szerdai találkozó fontosságát. Holnap a Bernabéunak és a játékosoknak eggyé kell válniuk. Minden madridista együtt néz szembe a Juventusszal."

James Rodríguez, a Real Madrid kolumbiai középpályása szerint a türelem és a hatékonyság lesz a kulcs a szerdai találkozón.

„A Juventusnak számos kiváló labdarúgója van, a legjobb teljesítményünkre lesz szükség, ha tovább akarunk jutni. Tudjuk, hogy a torinóiak elsősorban védekeznek majd, így meg kell próbálnunk gólt szerezni, amikor lehetőségünk adódik. Türelmesen kell játszanunk, de szerencsére számos olyan játékosunk van, aki bármikor gólt szerezhet – mondta Rodríguez. – Az az álmom, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek, és csak azon gondolkodom, hogy miként segíthetem a csapatot. Bárhova tesz az edző, én mindent megteszek azért, hogy nyerjünk. Remélem, holnap a Bernabéu közönsége lesz a tizenkettedik játékos, most nagyobb szükségünk van a szurkolók támogatására, mint valaha."

Edzőjéhez hasonlóan a kolumbiai sztár is értetlenül áll Gareth Bale ügynökének kritikáját hallva.

„Most először hallok arról, hogy direkt nem passzolunk Bale-nek. Örülünk neki, hogy velünk van, elégedettek lehetünk a szezonbeli teljesítményével. Egységes csapat vagyunk."

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK

Május 12., kedd
20.45: Bayern München–Barcelona (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–3

Május 13., szerda
20.45: Real Madrid–Juventus (Tv: DIGI Sport1)
Az első mérkőzésen: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik