Real: nem engednék, hogy részeredménnyel legyen bajnok a Barcelona

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 18:10
null
Újabb Real–Barca összecsapás jöhet – ezúttal a zöldasztalnál? (Fotó: AFP)
A Real Madrid Spanyolországban és az Európai Labdarúgó-szövetségnél is azért küzd, hogy akár a naptár jelentős átalakítása mellett is, de mindenképpen fejezzék be a 2019–2020-as labdarúgóidényt.

 

42 – ám ezúttal ez nem az élet értelme, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak című kult-scifiben. Pontosan 42 nap telt el azóta, hogy Spanyolországban lejátszották az eddigi utolsó élvonalbeli bajnokit. Tizenegy fordulót pedig még mindig le kellene bonyolítani ahhoz, hogy az eredeti kiírásnak megfelelően érjen véget az idény.

A Marca beszámolója szerint a Real Madridnál egyre jobban aggódnak azon, lesz-e folytatás. A klubvezetés azon lobbizik, hogy a spanyol liga szervezői és a spanyol szövetség (RFEF) véletlenül se akarjon a részeredmény alapján bajnoki végeredményt hirdetni, ugyanis jelen állás szerint a Barcelona előnye csupán két pont a fővárosi együttessel szemben. Mindezt úgy, hogy a két csapat egymás közti bajnokijain egy gól nélküli döntetlen mellett egy 2–0-s madridi siker a mérleg.

A lap megjegyzi, Florentino Pérezék ezzel együtt a kerettagokat is azzal biztatják, kell, hogy legyen folytatás. Madridban állítólag úgy számolnak, a vírus közeledik a tetőzéshez, és ha ez megtörtént, fokozott elővigyázatosság mellett, de újra lehet kezdeni az edzéseket. Mindez ideális esetben májust jelent, a labdarúgó-mérkőzések pedig júniusban indulhatnának újra.

Azt azonban fontos megjegyezni, sem az RFEF, sem a La Liga részéről nem adtak még ki hivatalos nyilatkozatot a lehetséges folytatásról.

A Marca hozzátette: jövő héten az UEFA illetékesei újabb tanácskozást tartanak, kedden a tagállamok, szerdán a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-résztvevő klubok meghallgatása mellett ülésezik a végrehajtó bizottság, amelyen az újabb forgatókönyvek mellett a június 30-án lejáró szerződésű futballisták ügye is napirendre kerülhet.

A Real álláspontja a jelek szerint elég világos: hiszik, hogy a pályán képesek lennének legyőzni a Barcelonát, ha erre lehetőséget kapnak az idény befejezésével.

Még ha erre újabb 42 napnál többet is kell várniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik