Real: „Mourinho a világ legjobb edzője, C. Ronaldo a Number One”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 17:24
Nem fukarkodott a José Mourinhót dicsérő szavakkal Predrag Mijatovics a Sport Tv utazó riporterének, Farkas Norbertnek. A teljes interjút – amelyben nem kizárólag a Special One, de a Number One is szóba került – ma este láthatják a Fiesztában.

Predrag Mijatovics három éven át (1996–1999) volt a Real Madrid csatára, majd 10 évvel később újabb három évig (2006–2009) a Real Madrid sportigazgatója. Ismeri tehát a királyi gárda minden apró rezdülését. Érdekes, hogy a Sport Tv-nek adott interjújában José Mourinhót, a Realtól épp most elköszönő trénert a világ legjobb edzőjének nevezte.

„Hogy miért gondolom azt, hogy Mourinho a világ legjobb edzője? Nos azért, mert egymástól eltérő, különböző futballkultúrákban ért el sikereket. Mindenhol sikeres és mindenhol véghezviszi azt, amit eltervezett, minden bajnokságban célba ért. Sikeres volt Portugáliában, Angliában, Olaszországban és Spanyolországban sem kell szégyenkeznie a titulusokat illetően. Egy rendkívül komplex tréner. Hatalmas személyiség, kiváló barát és fantasztikus ember” – árulta el a Mijatovics, és hozzátette, ő csak a tényekre támaszkodik.

A sportvezető idején olyan játékosokat csábítottak a Real Madridhoz, mint Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy és Gonzalo Higuain. Cristiano Ronaldo azonban már a szerb ex-klasszis távozása után csatlakozott a Real keretéhez. Mijatovicsot azonban ez sem tántorítja el attól, hogy őt tartsa a világ legjobb játékosának.

„Elmondtam többször, és megismétlem ezt is, nálam ő (Ronaldo) a világ legjobb labdarúgója. Szó sincs arról, hogy lebecsülném Messit, távol álljon tőlem, hiszen Messi fantasztikus labdarúgó. Ronaldót nem azért látom egy hajszállal jobbnak, mert a Real Madridban játszik, mert hozzá is jó barátság fűz, és mert én is részt vettem a szerződtetésében, hanem azért, mert Spanyolországban ugyanott folytatta, ahol Angliában abbahagyta: számolatlanul lövi a gólokat, a hátán viszi a csapatot. Nincs hibapontja, nálam ő a Number One” – nyilatkozta Mijatovics, aki a beszélgetésben nemcsak Ronaldóról, de a Real felfogásáról, a jövőjéről és Gonzalo Higuainról is beszélt Farkas Norbertnek.

Az interjú teljes egészében ma este, a Sport Tv Fieszta című műsorában lesz látható.

Fieszta: május 21., kedd, 18.45, Sport1 HD (élő)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik