Real: „Megmutattuk, milyen minőséget képviselünk, de...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.21. 09:36
null
Brendan Rodgers (középen) valószínűleg Mario Balotellitől is többet vár (Fotó: Action Images)
A Liverpool 3–1-es vereséget szenvedett a West Ham United vendégeként a Premier League ötödik fordulójában. A hét perc után már kétgólos hátrányban lévő „vörösök” menedzserének, Brendan Rodgersnek a szavait nem teszik ki az ablakba játékosai. A Deportivo felett aratott 8–2-es idegenbeli győzelem után is maradt hiányérzet Carlo Ancelottiban, a Real Madrid vezetőedzőjében, aki a kiegyensúlyozottságot még hiányolja a csapatából. A Milan vezetőedzője, Filippo Inzaghi pontszerzésben reménykedett a Juventus elleni olasz bajnoki rangadón, de elismeri, hogy jobb csapattól kaptak ki.

 

PREMIER LEAGUE

„A közelében sem voltunk tudásunk legjavának, és attól, amit én elvárnék. Borzalmasan kezdtük a meccset, mielőtt észhez tértem volna, már kétgólos hátrányban voltunk. A legutóbbi idényekben mindenki láthatta, hogy a játék számos elemében nagyon jó teljesítményre vagyunk képesek, de jelenleg ezzel nem sokra megyünk. Rengeteg munka vár még ránk, ezúttal kiábrándító teljesítményt nyújtottunk” – szomorkodott Rodgers.

„A West Ham intenzívebben játszott nálunk. Sokszor hosszú labdákkal próbálkoztunk, pedig a rövid passzos, gyors játék az erősségünk. Nem voltunk higgadtak, amikor nálunk volt a labda. De úgy vélem, a játékunk intenzitásával volt a legnagyobb probléma” – ecsetelte a vereség okait az északír menedzser.

„Most már arra kell koncentrálunk, hogy minél hamarabb visszataláljunk a győzelmek útjára. Az eddigi öt meccsünkből hármat elveszítettünk, úgyhogy sokkal jobb teljesítményre van szükségünk. A Tottenham ellen megmutattuk, mekkora potenciál rejlik bennünk. Amilyen gyorsan csak lehet, vissza kell jutnunk arra a szintre” – tette hozzá Rodgers.

Az Arsenal a gólt és gólpasszt jegyző Mesut Özil vezérletével 3–0-s győzelmet aratott az Aston Villa otthonában. Az „ágyúsok” menedzsere, Arsene Wenger a lefújás után a német válogatott középpályásról beszélt.

„A pálya közepén érzi magát a legotthonosabban, de van tíz másik játékos is a csapatban, akik hasonló szerepkörben szeretnének játszani. Ugyanakkor nem futott át az agyamon, hogy esetleg ne jelöljem őt a kezdőcsapatba – mondta Wenger. – A keddi mérkőzés után (Dortmund elleni 2–0-s vereség – a szerk.) választ adtunk a kétkedőknek. Három perc alatt három gólt szereztünk, így a második félidőben már pozíciós játék zajlott a pályán, mert az ellenfél nem szögezett minket a kapunk elé.”

A francia szakember sejtelmesen hozzátette, a médiát ismerve Danny Welbeck számára jót tett, hogy máris megszerezte első gólját az Arsenalban.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ

West Ham United–Liverpool 3–1 (Reid 2., D. Sakho 7., Amalfitano 88., ill. Sterling 26.)
QPR–Stoke City 2–2 (Caulker 42., Kranjcar 88., ill. M. B. Diouf 11., Crouch 51.)
Aston Villa–Arsenal 0–3 (Özil 32., Welbeck 34., Cissokho 36. – öngól)
Burnley–Sunderland 0–0
Newcastle–Hull 2–2 (P. Cissé 73., 87., ill. Jelavic 48., Diamé 68.)
Swansea–Southampton 0–1 (Wanyama 80.)

PRIMERA DIVISIÓN

„Rengeteg energiát fektettünk bele a meccsbe, próbáltuk bejátszani az egész pályát. Megmutattuk, milyen minőséget képviselünk, nagyon tehetséges a csapatunk – kezdte Ancelotti. – A cserejátékosok új színt vittek a mérkőzésbe. Friss lábakkal szálltak be a meccsbe, sokat segítettek a csapatnak. Illarramendi egyensúlyt hozott a játékunkba, Chicharito támadásban nyújtott extrát, Iscóval pedig minőségibbé váltunk, de James is jól játszott. A jövőben kiegyensúlyozottabban kell futballoznunk.”

„Az első gólig kiegyenlített mérkőzést láthattunk, a Deportivo addig remekül védekezett. Cristiano gólja után azonban több területünk nyílt, az ellenfél védői nehezen tudták féken tartani a támadóinkat. A jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően döntöttük el a meccset” – tette hozzá Ancelotti, akit örömmel töltött el, hogy a triplázó Cristiano Ronaldo milyen jól megértette magát csatártársaival.

„Nem foglalkozunk azzal, hány pontunk van, arra koncentrálunk, hogy hogyan tudjuk orvosolni a problémáinkat. Hosszú még a szezon” – zárta mondandóját az olasz szakember.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
4. FORDULÓ

Deportivo La Coruna–Real Madrid 2–8 (Medunjanin 51. – 11-esből, Toché 84., ill. Cristiano Ronaldo 29., 41., 78., J. Rodríguez 36., Bale 66., 74., J. Hernández 88., 92.)

SERIE A

„Bosszús vagyok, mert bíztam benne, hogy felérünk Európa egyik legerősebb csapatának szintjére. Csalódottsággal tölt el bennünket a vereség, de ha figyelembe vesszük, hogy a legutóbbi három idény olasz bajnokával találkoztunk, amely az ezt megelőző szezonban majd' ötven ponttal szerzett többet nálunk, akkor be kell látnom, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim” – vélekedett Inzaghi.

„Reménykedtem a csodában, hogy megverjük a Juventust, és erre meg is volt a lehetőségünk. Ha továbbra is keményen dolgozunk, biztos vagyok benne, hogy hamarosan képesek leszünk bravúrokra. Hogy őszinte legyek, tudomásul kell vennünk: ezen a meccsen a Juventus volt a jobb csapat” – ismerte el a korábbi olasz válogatott csatár.

„Úgy vélem, jó teljesítményt nyújtottunk. Több gólszerzési lehetőségünk volt, s bár a Milan kontratámadásaiban rejtőzött némi veszély, összességében irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést – értékelt Massimiliano Allegri, a Juventus trénere. – A saját utunkat járjuk, és időről időre javul a teljesítményünk. A játék bizonyos elemeiben még fejlődnünk kell, de a játékosok hozzáállására egy szavam sem lehet. Nem vállaltunk kockázatokat, ezt nagyon fontos megjegyezni.”

„Nem éltetett a bosszúvágy, most már a Juventus edzője vagyok – utalt a Milannál eltöltött időszakára Allegri. – Nagyon fontos állomása volt az edzői pályafutásomnak, hogy a Milant irányíthattam, mindig is szeretni fogom ezt a klubot. De ahogy már mondtam, immár a Juve kispadján ülök, és mindent megteszek, hogy sikeresen szerepeljünk.”

A 47 éves szakvezető hozzátette, szerencsésnek és büszkének érzi magát, hogy mindkét csapatnál betölthette a vezetőedzői tisztséget, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy a Milant és a Juventust is vezesse.

OLASZORSZÁG, SERIE A
3. FORDULÓ
MILAN–JUVENTUS 0–1 (Tévez 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik