Real Madrid: Mourinhót nem barátkozni szerződtettük - Butragueno

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 20:44
Emilio Butragueno, a spanyol labdarúgó-bajnokság első helyén álló Real Madrid igazgatója védelmébe vette José Mourinhót, a csapat vezetőedzőjét, aki nyilatkozataival és viselkedésével némi felzúdulást keltett az utóbbi hetekben Spanyolországban, és pillanatnyilag két mérkőzésre szóló eltiltását tölti.

„Nem azért szerződtettük Mourinhót, hogy barátokat szerezzen, hanem azért, hogy bajnokságot nyerjen a csapattal, és az eddig eltelt hónapokban meg is mutatta, milyen nagyszerű edző" – jelentette ki Emilio Butragueno, a Real Madrid egykori válogatott gólvágója, egyik jelenlegi igazgatója.

A közelmúltban Mourinho a játékvezető megsértéséért eltiltást kapott, azt megelőzően pedig azzal vádolta (és bántotta) meg a Sporting Gijón vezetőedzőjét, Manuel Preciadót, hogy kijelentette: szerinte a Barcelona elleni bajnoki mérkőzésükön a gijóniak nem tettek meg mindent a győzelemért (a szeptemberi találkozót a Barca nyerte meg 1–0-ra).

„Mourinho a saját törvényei szerint él. Ha kérdeznek tőle valamit, azt vágja rá, amit gondol. Olyan edzőről van szó, aki a legnagyobb kluboknál bizonyította be, hogy minden fronton nyerni akar, és hogy meglehetősen jól kezeli a cél felé vezető úton adódó legkülönfélébb konfliktusokat" – érzékeltette Butragueno, hogy „Mou" megnyilatkozásai a királyi klubon belül egyelőre nem keltettek felháborodást.

Tizenegy forduló után a Real Madrid 29 ponttal vezeti a tabellát, a címvédő Barcelona 28-cal a második. A két csapat november 29-én Barcelonában vívja az egymás elleni rangadót, az el clásicót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik