R. Madrid: Mourinho szerelmet vallott az angol futballnak

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 13:51
José Mourinho gyakorlatilag szerelmet vallott az angol futballnak. A portugál szakember a legutóbbi nyilatkozatában azt is elárulta, egy napon visszatér a szigetországba.

„Számomra az FA nem csak az angol, hanem a világfutball szenvedélyét is jelenti. Azt hiszem, leginkább ők felelősek azért, amiért a labdarúgás odáig fejlődjön, ahol most tart. Gratulálnom kell az elmúlt százötven évhez, mert mindenki tudja, hogy mennyire szeretem ezt a játékot, és aki a futball szerelmese, az bizony az FA szerelmese is" – mondta José Mourinho, aki korábban sikeres éveket töltött Angliában.

A portugál szakember 2004 és 2007 között irányította a Chelsea-t, amellyel két-két bajnoki ,illetve Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett, s egyszer a FA-kupát is elhódította.

„Ez volt az első tapasztalatom Portugálián kívül – nagyon fiatal voltam még, amikor Angliába kerültem. De nem mehettem volna ennél jobb helyre. Angliában áthat a futball igazi szenvedélye. Ott nemcsak a klubok, hanem az egész labdarúgás iránt érzed a szenvedélyt" – tette hozzá a portugál szakember.

Mourinhóról természetesen nap mint nap előkerül olyan hír, mely szerint elhagyhatja a Real Madridot. Az angol sajtó szerint akár a Chelsea-hez is visszatérhet, de nem zárható ki, hogy a következő szezonban a Manchester City menedzsere lesz.

„Remek emlékeim vannak Angliából. Az első pillanattól az utolsóig élveztem. Nem bántam meg az utolsó napomat sem, mert elég szerencsés voltam, hogy Olaszországba kerüljek és ott is sikereket érjek el. Mint ahogy Spanyolországban is. Nem bánom, hogy eljöttem Angliából, de tudom, hogy egy napon visszatérek oda, mert az angol futball nagyon sokat jelent nekem. Ismerem a sportág történelmét, tudom, hogy mit jelent Anglia a világ labdarúgásának. Tisztában vagyok vele, hogy az FA-kupa volt az első szervezett sorozat a földkerekségen. És azzal is tisztában vagyok, hogy mit éreztem, amiikor a Wembley székeire ülhettem az FA-kupában."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik