HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.08 18:50 Frissítve: 2016.02.08 19:38

Real Madrid: Még két és fél év itt, aztán majd meglátom! – C. Ronaldo

A Real Madrid ásza, Cristiano Ronaldo ismét arra utalt, hogy kitölti 2018 nyaráig szóló szerződését klubjában, de azután újabb vizekre evez.

HIRDETÉS

 

Ronaldo mutatja is: jelen állás szerint ennyi idényt húz még le Madridban a mostanin kívül (Fotó: Reuters)

 

A portugált hívta tavaly a Manchester United és a PSG, de keresték az MLS-ből is, és bizonyára Kínából is vevők lennének rá.

„Hat éve Spanyolországban élek, és Manchesterben is éppen ennyi időt töltöttem, ami nagy tapasztalatot jelentett számomra, de most a La Liga a világ legerősebb bajnoksága – idézi Ronaldót a Marca. – Megtiszteltetés itt szerepelni, pár évig még mindenképpen maradok, aztán majd meglátjuk. Addig tart a szerződésem, és ezen idő alatt mindent beleadok majd.”

A 31 esztendős Ronaldo most  vette át a laptól a tavalyi idény legjobb góllövőnek járó díjat, a Pichichi-trófeát, amelyet már harmadszor érdemelt ki (Lionel Messi szintén háromszor volt díjazott). Az elmúlt pontvadászatban 35 mérkőzésen 48 gólt szóró labdarúgó természetesen társainak, edzőinek és klubjának is megköszönte a segítséget, amely ehhez a díjhoz segítette őt.

Ronaldónak saját bevallása szerint sem megy ebben az idényben, de klasszisát jelzi, hogy így is 30 gólt szerzett 29 klubbéli fellépésén, és emellett tíz asszisztot is adott.

Carlo Ancelotti Luís Figóból is jó edzőt farag? (Fotó: Reuters)


Díjat kapott Ronaldo és a Real korábbi mestere, az olasz Carlo Ancelotti is, aki megdicsérte utódját, Zinedine Zidane-t, mondván, a franciának megvan a szükséges karizmája és személyisége ahhoz, hogy vezesse a királyi klubot.

„A legjobb, amit elmondhatunk Zidane-ról, hogy nincs edzői tapasztalata. Én is éppen ebben a cipőben jártam, amikor befejeztem labdarúgói karrierem, és elkezdtem edzősködni. Zidane minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely ahhoz kell, hogy jó edző legyen, és kívül-belül ismeri a futballt, képes lesz vezetni a Realt. Egy edzőnek keményen kell dolgoznia, és el kell érnie, hogy játékosai is mindent beleadjanak, csak így lehet sikert elérni. Zidane bír azzal a karizmával és személyiséggel, amely ahhoz kell, hogy játékosai felnézzenek rá” – nyilatkozta Ancelotti, aki a Marcától megkapta a Miguel Munoz-díjat, mint a La Liga elmúlt idényének legjobb edzője.

Az olasz elmondta azt is, hogy szép emlékekkel távozott Madridból, büszke a sikerekre és szerencsésnek érzi magát, hogy leülhetett a Real kispadjára, de mint megjegyezte: ahol bezárul egy ajtó, ott kinyílik egy másik.

Számára most Münchenben nyitott teret a sors.

 

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.08 22:29:33

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Mindez David Beckhammel kezdődött, ő volt a sztársportolók első, tökéletesen megmintázott példánya, aki nemcsak a sport-, hanem a bulvárlapokban is állandóan helyet kapott.

2018.05.31 23:51:59

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Sir Alex Ferguson, José Mourinho és Josep Guardiola edzőként kétszer nyert BL-t. Ő 2016 januárja óta háromszor…

2018.05.30 23:46:49

Spanyol labdarúgás IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Természetesen nincs naprakész információm arról, hogy manapság milyen a viszony Egyiptom és Spanyolország között, de talán nem is kell attól tartani, hogy valódi háborúba keveredne egymással a Földközi-tenger ellentétes partján elterülő két ország.

2018.05.30 21:50:09

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A korábbi csapattárs, Marc Bartra az elsők között gratulált az ifjú házasoknak.

2018.05.22 22:49:49

Spanyol labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

LA LIGA-VISSZAPILLANTÓ. Iniesta és Torres elbúcsúzott, Messi aranycipős, na de melyik a fontosabb: a BL vagy a bajnoki cím?

HIRDETÉS
HIRDETÉS