Real Madrid: Már most alkalmas lenne Zidane a padra – Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 18:37
Carlo Ancelotti, a Real Madrid korábbi vezetőedzője szerint Zinedine Zidane már most alkalmas lenne arra, hogy átvegye a királyiak kispadját.

Mint beszámoltunk róla, Florentino Pérez hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a vezetőség maximálisan megbízik Rafa Benítez munkájában, támogatja őt, tehát a királyi klub vezetőedzője marad a posztján. Florentino Pérez hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a vezetőség maximálisan megbízik Rafa Benítez munkájában, támogatja őt, tehát a királyi klub vezetőedzője marad a posztján.

A spanyol tehát egyelőre nem távozik, Zidane ugyanakkor továbbra is az első számú várományosa a Real Madrid következő vezetőedzői pozíciójának. Már Rivaldo is elmondta, szerinte eljött az idő, hogy a korábbi középpályás üljön le a blancók kispadjára, a francia azonban úgy fogalmazott, még nem áll készen erre a kihívásra. Ancelotti nem ért vele egyet.

„Az önéletrajza lenyűgöző, szép karrier elé néz menedzserként. Minden kvalitása megvan hozzá, hogy befusson: karizma, személyiség és tapasztalat. A jövőben bármelyik klubot irányíthatja, így a Real Madridot is. Hogy már most ő lenne a megfelelő ember a királyiakhoz? Igen, úgy gondolom” – idézi Ancelottit az As.

Az olasz szakember elárulta, amikor a blancókat irányította, Zidane nagy segítségére volt, különösen a francia honfitársai, Karim Benzema és Raphaël Varane kezelésében.

„Ha Zidane megszólal, a játékosok odafigyelnek. Nagyon fontos, hogy a menedzser milyen kapcsolatban van a játékosaival. Beszélhetsz a taktikáról és a technikáról, de ha a labdarúgók nem állnak az oldaladon, az egész nem ér semmit.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik