Real Madrid: „a halálos ítélet kimondva”, a Barca a példa?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 21:40
A Marca értesülései szerint a Real Madrid labdarúgócsapatánál „kimondták a halálos ítéletet”, az idény végén megszűnik a blancók C-együttese.

Hosszú hónapok óta téma Madridban: a Real harmadik számú csapatát – melyből olyan játékosok kerültek ki, mint Iker Casillas vagy épp Raúl – a megszűnés fenyegeti.a Real harmadik számú csapatát – melyből olyan játékosok kerültek ki, mint Iker Casillas vagy épp Raúl – a megszűnés fenyegeti.

A blancók C-csapata jelenleg a negyedosztály hetedik csoportjában szerepel. Nem is olyan rég, két idénnyel ezelőtt még a harmadosztályban küzdöttek a „legkisebb királyiak”, akik azonban a második csapat, a Castilla kiesésével lejjebb sorolódtak – a liga szabályainak értelmében ugyanis egy együttes két csapata nem szerepelhet azonos osztályban.

A Marca értesülései szerint a klub nem akarja fenntartani az 1990-ben alapított harmadik számú csapatot, így az az idény végén megszűnik.

A játékosokra nehéz nyár vár, ha valóban beigazolódnak a madridi lap értesülései, ugyanis így szinte a teljes keret új klub után nézhet, a Castillához csupán néhány játékos kerül kiemelésre.

A C-csapat eredetileg arra szolgált, hogy a blancók fiatalja a profik között, de a Castillánál alacsonyabb szinten is kipróbálhassák magukat, ám mivel a B-csapat csupán a harmadosztályban szerepel, a klubvezetőség állítólag úgy érzi, felesleges fenntartani egy osztállyal lejjebb még egy együttest.

Az „RMC” megszűnése a spanyolok szerint rossz hatással lehet a Real Madridra, ám a Barcelona már 2007-ben összeolvasztotta második és harmadik együttesét, így könnyen lehet, hogy a katalán példa lebeg a madridiak szeme előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik