Real Madrid: „Ezt elb…ták!” - a barcelonai ikon kemény kritikája

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 18:23
null
Cruyff szerint Zidane-nak nem kell papír, de az ügy felidegesítette a holland ikont (Fotó: Reuters)
Johan Cruyff, a Barcelona labdarúgócsapatának korábbi játékosa és edzője szerint a Real Madrid hatalmasat hibázott, mikor kinevezte Zinedine Zidane-t a Castilla trénerévé.

Zidane a Real Madrid első csapatának másodedzői posztját hagyta ott a nyáron, hogy a királyiak tartalékcsapatának vezetőedzője legyen, de licenc hiányában papíron csak másodedzőnek nevezhették ki, a vezetőedző Santiago Sánchez lett.

A turpisság pár forduló után feltűnt, így vizsgálatot indítottak az ügyben, majd három hónapos eltiltással sújtották Zidane-t. A királyiak természetesen azonnal fellebbeztek, a szövetség pedig el is törölte a büntetést, mivel a francia hazájában részt vesz egy edzői képzésen.

„Abszurd probléma, a Realnál pontosan tudták, hogy Zidane-nak nincs meg a képesítése, mégis odarakták a csapat élére. Ez egyszerűen a profizmus hiánya. Nem tudta volna valaki felemelni a telefont, és kideríteni, hogy ez így nem lesz jó?” – kritizálta az elenganche.es-nek a blancókat Johan Cruyff.

„Nem tudom szebben mondani, ezt el…ták a Real Madridnál! Az zavar leginkább, hogy a probléma csak hónapokkal a kinevezés után tűnt fel az illetékeseknek. Ennek ellenére feleslegesnek tartom, hogy papírokat kérjenek Zidane-tól. Egyértelműen bizonyította, hogy amit most tanítanak neki, azt már rég tudja. Kevés olyan nagyszerű futballistát láttam, mint ő” – tette hozzá Cruyff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik