Real Madrid: Ez a boldogság szezonja lesz! - Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 14:00
null
Barátok közt: Ancelotti jobbján Zidane, a segítője, balján Pérez, a főnöke (Fotó: marca.com9
Szerda kora délután hivatalosan is bemutatták Carlo Ancelottit. A spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának frissen kinevezett vezetőedzője olaszos spanyollal ígért látványos támadófutballt a világ legnagyobb presztízzsel bíró klubjában.

 

 

A PSG-től végül bő egy hónapnyi huzavona után szabaduló szakember – mint a délután főszereplője – elsőként érkezett meg a bemutatóra, Florentino Pérez klubelnök és leendő segítője, volt torinói játékosa, Zinedine Zidane társaságában.

A roppant diplomatikus Ancelotti mindenek előtt Péreznek és José Ángel Sánchez ügyvezetőnek köszönte meg a lehetőséget, majd tett ígéretet arra, hogy sok örömet szerez majd számukra a szezonban az ő Real Madridja.

A 54 éves, játékosként és edzőként is sokat megélt, karrierje mindkét időszakában topszinten megforduló olasz rendkívül feszélyezettnek tűnt, hiába az évtizedek tapasztalata.

„Rám törnek az érzések, nagyon örülök, hogy itt lehetek, a világ legnagyobb presztízzsel bíró klubjánál. Támadó és látványos futballt szeretnék játszatni a csapattal, azért dolgozunk, hogy szurkolóinknak örömet szerezzünk.”

Ancelotti olasszal erősen vegyített spanyol mondatokat fogalmazott meg, de ígéretet tett arra, hogy „hamarosan jobb lesz” majd a kommunikációja.

„A feladat nem könnyű, de én mindent tudok arról, amire itt szükség van. Nagyon jó lesz itt dolgozni, az elnök, a klub és a szurkolók segítségével. Az előttünk álló szezon a boldogság szezonja lesz a Real Madrid számára!”

A sajtótájékoztató folytatásában elhangozott kérdésekkel kapcsolatban a játékoskeret alakításáról, változásairól egyelőre nem akart állást foglalni, annak viszont kifejezetten örült, hogy tehetséges fiatalokkal dolgozhat együtt, mert azokban van „ambíció és lelkesedés”.

Nagy célként a tizedik BEK/BL-győzelmet jelölte meg, de hozzátette, ezt úgyis mindenki tudja, hiszen az elmúlt években mindig ez volt a cél.

„Ez nagy cél, és egyben nagy felelősség is, de ezzel nincs semmi probléma, ez hatalmas motiváció a számomra.”

A sajtó, utalva José Mourinho többfrontos – ellenfelek, öltöző, játékvezetők, aki él és mozog – lelki hadviselésére a „béketeremtő” jelzővel illette Ancelottit, aki meg is jegyezte: életében először hívják így, a Real Madrid trénereként rá nehezedő nagy nyomással pedig nincs problémája.

„Mindig is jó volt a kapcsolatom a játékosokkal, ez egy pozitív jelző, köszönet érte. Nem hinném, hogy itt nagyobb lenne a nyomás, mint más kluboknál. Az edző feladata, hogy ezt a helyzetet kezelje. A Real Madrid volt az álom, és ma valóság lett belőle.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik