Real Madrid: „Cristiano Ronaldo eladása történelmi hiba”

Vágólapra másolva!
2018.07.16. 11:41
null
Cristiano Ronaldo már Torinóban van (Fotó: AFP)
Ramón Calderón, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid korábbi elnöke szerint a királyi gárda hatalmas hibát követett el azzal, hogy elengedte Cristiano Ronaldót a Juventushoz.

 

A foglalkozását tekintve jogász Calderón 2006 és 2009 között volt a királyi klub első embere. Bár 2009 januárjában távozott a posztjáról, fontos szerepet játszott Cristiano Ronaldo nyári érkezésében, és az akkori erőfeszítéseket figyelembe véve is érthetetlen számára, hogyan engedhette el a Real a portugál klasszist.

„Nagyon szomorú, hogy a Real Madrid eladott egy olyan játékost, mint Cristiano Ronaldo. Igazi szégyen. Nagyon sokat tettem azért, hogy Madridba hozzam, a Manchester United nem akarta eladni, elképesztően nehéz volt… Most pedig eladták 100 millió euróért. Nincs olyan futballista a világon, aki évente 60 gólt szerez, és ennyit ér neked. Az eladása nem jó hír, mindegy, hogy 100 millió vagy egymilliárd a vételár. Való igaz, azért volt egymilliárd euró a kivásárlási ára, hogy elbátortalanítsuk az érdeklődőket, ugyanakkor jelezzük, nincs hozzá hasonló labdarúgó. A Real Madrid történelmi hibát követett el” – mondta Calderón az Asnak.

A korábbi elnök már idén januárban felvázolt egy olyan lehetséges forgatókönyvet, mely szerint Florentino Pérez eladná Ronaldót, és Neymart szerződtetné a helyére. A történet első fele már megvalósult…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik