R. Madrid: CR hálás társainak, és elismeri, a bíró jól döntött

Vágólapra másolva!
2014.09.24. 09:00
null
Vajon az Aranylabdát is magasba emelheti Cristiano Ronaldo? (Fotó: Reuters)
Az Elche ellen négy gólt szerző Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója hálás csapattársainak, s elismerte, valóban szabálytalan volt az ellenük megítélt tizenegyes előtt a királyi gárda 5–1-es győzelmével véget ért találkozón.



„Nagyon jó mérkőzés volt. Nem kezdtünk jól, összehoztam egy tizenegyest, de jól reagáltunk, sikerült gyorsan fordítani. Nem könnyű egy meccsen négy gólt szerezni. Hálás vagyok a társaimnak, hogy ezt segítettek nekem elérni. A büntető miatt reklamáltam ugyan a játékvezetőnél, el kell ismernem, jogos döntés volt a részéről” – mondta Cristiano Ronaldo a mérkőzés után.

A Santiago Bernabéu Stadion közönsége újabb Aranylabdát követelt Cristiano Ronaldónak, miután a portugál klasszis harmadszor is betalált az Elche kapujába – ezzel megszerezte 21. tripláját a „blancók” mezében bajnokin. A ligarekordot Alfredo Di Stéfano és Telmo Zarra tartja 22-vel.

A 29 éves támadó a Real Madrid játékosaként harmadszor szerzett négy gólt egy mérkőzésen, nála csak Di Stéfano volt erre képes többször (négy alkalommal).

Az Elche ellen négy góljával CR 208. spanyol sorozatban (bajnoki, Király-kupa, Szuperkupa) szerzett találatát jegyezte, ezzel megelőzte Puskás Ferencet (205 gól). A klub spanyol bajnoki örök-góllövőlistáján Ronaldo már holtversenyen a harmadik Carlos Santillanával (186 találat). Már csak a 216 gólos Di Stéfano, és a 228-ig jutó Raúl áll előtte ebben a kategóriában.

RONALDO: SOHA NEM LŐTTEM HÁROM NAP ALATT HÉT GÓLT! – HELYSZÍNI INTERJÚ

A madridi publikum ovációval üdvözölte az először kezdőként lehetőséget kapó Keylor Navast. Eközben Iker Casillas a kispadról nézte végig a találkozót.

„Ez lerágott csont, nem kell mindig ugyanarról beszélni. Iker és Keylor a liga két legjobb kapusa. A fontos, hogy így folytassuk, s egyre jobbak legyünk. Ez az ügy le van zárva. A szurkolók tudják, Iker fontos része a klubnak” – véli Cristiano Ronaldo.

A Real Madrid egy hét alatt 18 gólt szerzett három tétmeccsén (ebből nyolcat CR) – mindezt azután, hogy a bajnokságban egymás után kétszer vereséget szenvedett. Igaz, a Real Sociedad elleni bajnokin CR nem állt Carlo Ancelotti rendelkezésére, az Atlético Madridtól kapott zakó során nem villogott túlságosan, csupán egy gólt ért el tizenegyesből.

„Most már jól érzem magam, nincsenek fájdalmaim. Egyre jobb vagyok, még egy kevés hiányzik a csúcsformámhoz. A sajtóban megjelent hírek a távozásommal kapcsolatban csak pletykák. Az én jövőm a Madrid” – tette hozzá a Real sztárja, aki 254. tétmérkőzésén 264. gólját szerezte az Elhce ellen a fővárosiaknál.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik