Real Madrid: Casillas megszólalt, Mourinho lehazugozta

Vágólapra másolva!
2018.11.24. 16:31
null
Iker Casillas és José Mourinho – ebből sosem lesz barátság (Fotó: AFP, archív)
Az évek óta köztudott, hogy Iker Casillas és a Real Madridnál őt a kispadra – vagy olykor oda sem – száműző José Mourinho nem kedvelték egymást, s friss nyilatkozataik alapján ez nem is változott meg.

Mourinho 2012 decemberében Antonio Adánt nevezte kezdőként egy bajnokira, amivel mindenkit, még Casillast is megdöbbentette. 2013 januárjában Diego Lópezt szerződtette a sérült klasszis mellé, és Casillas felépülése után is az együttesben tartotta, a világbajnok kapus csak Mourinho távozása után, Carlo Ancelottinál került vissza a gárdába.

„Amikor Mourinho volt a Real Madrid edzője, és kihagyott a csapatból, úgy döntöttem, csendben viselem a történteket. Úgy éreztem, azzal tudok leginkább tisztelegni a Real Madrid hagyományai előtt, hogy nem kezdek szócsatába az edzővel. Ám ha most kellene döntenem, másképp tennék, a szarvánál ragadnám meg a bikát, és szembenéznék Mourinhóval” – mondta Casillas az Universo Valdano című műsorban, s hozzátette, Mourinho az el Clásico előtt mindig túl sok politikával fűszerezte a ráhangolódást, amivel a korábbiaknál is jobban elmérgesítette a madridi klub és a katalán Barcelona viszonyát.

Mourinhót a portugál Record szembesítette Casillas szavaival, és a Manchester United mestere reagált is a 37 éves kapus szavaira.

„Ha azt mondta, sohasem nézett szembe velem, akkor hazudik. Igenis vitába szállt velem, méghozzá olyan módszerrel, amihez ő ért a legjobban: titokban” – mondta Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik