Real Madrid: „Benítez inkább nyerne 1–0-ra, mint 5–4-re”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.26. 13:52
null
Ezt meg ne lássam a kapunkban! (Fotó: Action Images)
Boudewijn Zenden megvédte Rafa Benítezt a kritikáktól, de egyetért azzal, hogy a Real Madrid edzője konzervatív felfogású taktikus.

 

A korábbi 54-szeres holland válogatott középpályás a Liverpoolnál dolgozott a spanyol keze alatt, majd Benítez Chelsea-nél töltött időszakában a segédedzőjeként tevékenykedett.

„Benítez nagyon erős csapatokat épít, amelyeket nehezen kezelnek az ellenfelek – idézik a nemzetközi lapok Zenden holland VI-nek adott nyilatkozatát. – Az ő módszere, hogy ne kapjon gólt a csapat, és utána jön a támadásépítés és a gólhelyzetek teremtése.”

„Madridban látványos futballt várnak el és sok gólt. Többek között Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és James Rodríguez személyében a Realnak számos kreatív játékosa van. Nehéz teljesen más koncepciót kitalálni Carlo Ancelottiéhoz képest, és Rafa erre rá is jött, de biztosan megtalálja a szükséges egyensúlyt a csapat játékában” – folytatta a holland.

„Nem véletlen, hogy azt támogatja, hogy legyen még egy védekező középpályás. Továbbá meg lehet kérni Marcelót is, hogy hagyjon fel a rohamozásokkal. Talán hamarosan általában véve az egész csapat védekezőbb lesz, amit nem köszönnek meg neki. Ha Beníteznek megadod a lehetőséget, hogy választhat: egy–nullára nyer, vagy öt–négyre, mint a Barcelona az európai Szuperkupában, ő az elsőt választja” – tette hozzá Zenden.

A PSV fiataljaival dolgozó szakembert arról is faggatták, milyen Benítez kapcsolata a játékosaival, és ő John Terryt és Frank Lampardot hozta fel példaként.

„A Chelsea-nél volt két játékos a régiek közül, akikkel kapcsolatban kétségek vetődtek fel akkoriban. Nem volt könnyű helyzet, de ő elég jól kezeli a nehéz szituációkat. Nem olyan edző, aki közel állna a játékosaihoz, megtartja a biztonságos távolságot, és nem csinál személyes kérdést egy labdarúgó esetében sem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik