Real Madrid: Aznap sírtam egyedül vereség után – Mourinho

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.05.02. 09:59
null
José Mourinho a Bayern München elleni tizenegyespárbaj közben (Fotó: AFP, archív)
A madridi Marcának adott exkluzív interjút londoni otthonából a Tottenhamet irányító José Mourinho, aki főleg a Real Madridnál eltöltött három idényéről beszélt a sportnapilapnak.

 

„Őszintén szólva sohasem néztem ilyen sokat futballt, mint mostanában. Folyton elemzek, új dolgokat tanulok a többi csapatról és az edzőkről. Hiányzik a labdarúgás, a világunk, de most türelmesnek és elővigyázatosnak kell lennünk. Ez a harc mindannyiunkat érint, mindenkinek megvan a saját szerepe” – kezdte José Mourinho, aki szerint jó jel lenne, ha le tudnák játszani az idényből hátramaradó kilenc fordulót.

A portugál szakember 2010 és 2013 között volt a Real Madrid vezetőedzője, egyik legsikeresebbnek idényének a 2011–2012-est tartja, amikor rekordot jelentő 100 ponttal és 121 szerzett góllal zárt az élen a csapat a bajnokságban, megelőzve többek között Pep Guardiola Barcelonáját.

„Nehéz megmondani, hogy az volt-e számomra a csúcs, de mindenképpen jelentős pillanat volt, mert a Barcelona dominanciájának különleges szakaszában értük el. Hogy rekordpontszámmal és gólkülönbséggel értük el, még érdekesebbé és fontosabbá tette, a lehető legjobb módon tettük ezt. Nem csupán a tény, hogy megnyertük a bajnokságot, hanem hogy miként, történelmet írtunk. Kulcsfontosságú volt, hogy megtaláltuk azt a játékfelfogást, amiben a legjobbak tudtunk lenni, figyelembe véve a feltételeket és a játékosok minőségét.”

A La Ligában való végső sikert némileg árnyékolta a Bajnokok Ligája, a Real Madrid hiába jutott a legjobb négy közé, a Bayern München tizenegyesekkel búcsúztatta a spanyolokat.

„Abban az idényben a Real Madrid volt a legjobb csapat Spanyolországban és Európában is, ezért volt különösen fájó a kiesés. Aznap sírtam egyedül vereség után, Aitor Karanka (Mourinho segítője – a szerk.) és én ott ültünk az autóban a házam előtt, és könnyeztünk.”

Mourinho eddig három országban edzősködött Portugálián kívül, s mindenhol nyert legalább egy bajnoki címet.

„Ez az én saját mesterhármasom, ha nem nézzük a portugál ligát. Győzni akartam Olaszországban, Angliában és Spanyolországban, a mai napig én vagyok az egyetlen edző, akinek ez sikerült. Az az igazság, hogy mindig is így akartam bekerülni a labdarúgás történelemkönyvébe, ugyanakkor a Real Madriddal megszerzett aranyérem különleges helyet foglal el a szívemben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik