Barcelona: „Florentino Pérez sportszakmailag egy nulla”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.29. 12:02
null
Florentino Pérez (balra) várt helyről kapott éles kritikát (Fotó: AFP)
A korábbi Barcelona-elnök, Joan Gaspart a Real Madrid első emberéről, Florentino Pérezről nyilatkozott, és rendkívül éles kritikát fogalmazott meg sportszakmai munkásságáról.

 

„Jó kapcsolatban vagyok vele – idézi a Marca Joan Gaspart nyilatkozatát. – Nagy tisztelője vagyok az üzleti eredményeinek. Három oldalát is ismerem, az emberit, az üzletit és a sportszakmait. Emberként kedves, remek személy, akit nagyon kedvelek. Üzletemberként példaértékű. A Real Madrid elnökeként pedig egy nulla. A nulla azt jelenti, hogy annyira rossz. Egyáltalán nem kedvelem, hogy világos legyek.”

„Kezdve azzal, amit Luís Figóval, velem személyesen és a csapatommal is csinált, ott okozott kárt, ahol csak tudott. Mint a Madrid elnöke, kicsit sem az én világom, ám mint embert és üzletembert tisztelem” – mondta a sportvezető, aki 2000 és 2003 között volt elnök a katalán óriás élén.

Gaspart nyilatkozatában összehasonlította Iker Casillas és Xavi Hernández távozását a Realból, illetve a Barcából. „Xavi az első ajtón ment ki, a Barca nyert három trófeát, ő volt a csapatkapitány, sok elismerést érdemel. Iker, sajnos, kevésbé felemelő módon kellett távozzon. Szívesen megnéztem volna, ahogy búcsút int a szurkolóknak, de valljuk be, a madridi drukkerek nem bántak vele kedvesen a végén.”

Gaspart hozzátette, ha ő lenne még a Barcelona elnöke, szívesen kifizette volna a kivásárlási árát. „Nagyszerű kapusa lett volna a klubnak. Iker is szívesen játszott volna a Barcában, ám madridiként nehéz lett volna másik spanyol csapatban szerepelnie, ezért ment a Portóba. Közel van az otthonához, mégis külföldön.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik