Real Madrid: A bajnoki címről már lemondtam - Mourinho

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 14:46
null
Csöndben, nyugodtan dolgozna, a címvédésről már lemondott (Fotó: Action Images)
A Real Madrid portugál edzője, José Mourinho az RMC Sportnak elmondta, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló csapata tizenöt pontos hátránya ledolgozhatatlannak tűnik a Barcelonával szemben, így a címvédés biztosan kicsúszott a kezükből.

Hétvégi veresége ellenére a Barcelona még mindig tizenöt ponttal vezet a Real Madrid előtt, ami matematikailag még behozható lenne a hátralévő tizennyolc forduló alatt, azonban Mourinho már lemondott a La Ligáról.

„A spanyol liga megnyerése már lehetetlen. A két csapat közti pontkülönbség ledolgozhatatlan, így most a többi célunkra kell összpontosítanunk” – ismerte el a portugál szakember.

Mourinho beszélt a körülötte kialakult pletykákról is, miszerint folyamatos vitában áll a csapat több játékosával, így rövid időn belül eligazolhat a blancóktól.

„Mindenki velem és a csapat körüli vitákkal van elfoglalva, még akkor is, ha ezek nem is léteznek. Mindössze azt szeretném, ha csöndben, nyugodtan végezhetném a munkámat a szezon végéig” – zárta le az interjút Mourinho.

Lévén francia rádióadó, az RMC kíváncsi volt Mourinho véleményére a PSG-hez szerződésével kapcsolatos híresztelésekről is.

„Nem hinném, hogy a PSG edzője leszek. A klub sikeres Ancelottival és Leonardóval, ami azt jelenti, hogy nincs szükségük más edzőre. Remélem, a jövőben is jól megy majd Carlónak és a PSG-nek, ugyanis Európának nagy szüksége van arra, hogy egy Párizs kaliberű nagyváros futballcsapata a legmagasabb szinten versengjen. Úgy vélem, a projekt működik is” – mondta a portugál tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik