Real Madrid: a 7. perc sem menekülhetett meg CR7 elől!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 18:09
null
Cristiano Ronaldo az Atlético Madrid ellen a hetedik percet is kipipálta (Fotó: Action Images)
Megszületett az egyik leghihetetlenebb statisztika. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Real Madridot erősítő Cristiano Ronaldo az Atlético Madrid elleni Király-kupa-elődöntő visszavágójának hetedik percében (büntetőből) eredményesnek bizonyult, így most már az összes minutumot kipipálhatta!

 


A kétszeres aranylabdás portugál klasszis gyűjteményéből eddig ugyanis épp csak ez maradt ki. A korábban a portugál Sportingot és a Manchester Unitedet szolgáló, a portugál válogatottban is igencsak termékeny (már több mint 400 gólnál jár tétmérkőzéseken!) Cristiano Ronaldo a kupamérkőzésen a 16. percben duplázni tudott, pedig ez sem számított korábban kedvelt „célpontnak”, hiszen ez csupán karrierje második gólja a második negyedóra nyitányán.

A 7. perc így csatlakozott az elsőhöz, a 15.-hez, a 17.-hez, a 31.-hez, a 40.-hez, a 43.-hoz, az 53.-hoz és a 78.-hoz, amelyekben szintén csak egyszer volt eredményes a 29 éves támadó.

S hogy melyek a legtermékenyebb időszakok? Ha jobban belegondolunk, egyáltalán nem meglepő módon a két félidő utolsó perce, a 90.-ben eddig 22-szer volt eredményes, a 45.-ben pedig 12-szer.

Várható volt persze, hiszen a hosszabbítások perceit nem külön számolják, hanem ezekhez a percekhez írják, így itt adott esetben nem 60 másodperc állt a rendelkezésére, hanem ennek többszöröse.

A két félidő dereka már érdekesebb kérdéskör, hiszen a 23. és a 68. percben is 10 alkalommal volt eredményes, ezzel pedig holtversenyben a 3. legtermékenyebb időszaknak bizonyult. Íme, a teljes lebontás!

Cristiano Ronaldo minden percet kipipálhatott már karrierje során (Fotó: Twitter/TheSPORTBible @TSBible)
Cristiano Ronaldo minden percet kipipálhatott már karrierje során (Fotó: Twitter/TheSPORTBible @TSBible)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik