Real Madrid: 13 év alatt 11 edző? Rengeteg… – Raúl

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.13. 16:30
A Real Madrid ikonja, Raúl az AS napilapnak adott interjújában beszélt Zinédine Zidane-ról, Vicente del Bosquéról és arról, hogy nem szerencsés, hogy a királyi gárdánál a legutóbbi 13 évben (Del Bosque távozása után) tizenegy vezetőedző dolgozott.

„Annak idején így éreztem – utalt Raúl arra, hogy korábban azt mondta, amikor játékosként együtt futballozott Zinédine Zidane-nal [a Real Madrid jelenlegi vezetőedzőjével], nem gondolta, hogy a franciának edzői kvalitásai lennének. – Nem hittem volna, hogy így lesz, de alaposan megismerte a klubot, Carlo Ancelotti mellett dolgozott, majd a Castillát irányította. Amióta a felnőttcsapattal foglalkozik, folyamatosan fejlődik. Sikerei kulcsa, hogy bízik a játékosaiban, és eléri, hogy a játékosok is higgyenek magukban. A következő idény óriási kihívást tartogat, most először kell az egész szezont megterveznie.”Raúl arra, hogy korábban azt mondta, amikor játékosként együtt futballozott Zinédine Zidane-nal [a Real Madrid jelenlegi vezetőedzőjével], nem gondolta, hogy a franciának edzői kvalitásai lennének. – Nem hittem volna, hogy így lesz, de alaposan megismerte a klubot, Carlo Ancelotti mellett dolgozott, majd a Castillát irányította. Amióta a felnőttcsapattal foglalkozik, folyamatosan fejlődik. Sikerei kulcsa, hogy bízik a játékosaiban, és eléri, hogy a játékosok is higgyenek magukban. A következő idény óriási kihívást tartogat, most először kell az egész szezont megterveznie.”

Raúlt arról is megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy tizenhárom év alatt tizenegy vezetőedzője volt a Real Madridnak.

„Ez rengeteg. Az első hat évem alatt Valdano, Arsenio, Capello, Heynckes, Camacho és Hiddink is ült a padon, mielőtt Del Bosquét kinevezték. Del Bosque stabilitást hozott, ő lehetett volna a Real Sir Alex Fergusonja, de a futballban sose lehet tudni, mit hoz a jövő. Őszintén szólva, a változás néha jó. Ferguson Manchester Unitednél töltött évtizedeire csodálkozva tekint mindenki, ugyanakkor Arsene Wengert rengeteg kritika éri, mert túl régóta ül az Arsenal kispadján” – tette hozzá a madridiak korábbi 7-ese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik