Real: kiderült, mivel sikerült elcsábítani Figót a Barcától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 12:06
A futballtörténelem egyik legvitatottabb átigazolása volt, mikor Luís Figo a Barcelonától az ősi rivális Real Madridhoz szerződött 2000-ben. Amit azonban eddig nem tudtunk, az az, hogy mivel sikerült meggyőzni a portugál klasszist a váltásról, amellyel egy életre magára haragított minden katalán szurkolót.

Florentino Pérezt először 2000-ben választották meg a a Real Madrid elnökévé. A bemutatkozás nem sikerült rosszul, rögtön sokkolta a futballvilágot, amikor kifizette Luís Figo 60 millió eurós kivásárlási árát, és elcsábította a blancókhoz Barcelonából.

A katalánoknak nem nagyon volt beleszólásuk az átigazolásba, de hogyan sikerült meggyőzni Figót? Több mint 17 év után most elárulta Pérez.

„Pontosan tudtuk, milyen bonyolult lesz, ám így is megviselt mindenkit ez a transzfer. Nem akartam fájdalmat okozni senkinek, de olyan volt, mintha kitéptem volna a honfitársaim szívét. Figo meggyőzése nem bizonyult a legkönnyebb feladatnak. Végül azzal sikerült megkapni az aláírását, hogy elmondtam, milyen játékosok megszerzését tervezem, majd közöltem vele, egy pillanatig sem lesz kérdéses a helye a kezdőcsapatban, köré szeretnénk építeni ezt a galaktikus csapatot” – mondta a Fox Sportsnak a madridiak elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik