Real: ki kezd ma? - Di María vagy Isco? Casillas vagy López?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 11:15
null
Di María hetére árnyékot vetett a nagy port kavaró magánszáma (Fotó: Action Images)
Carlo Ancelottit, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzőjét az Espanyol elleni vasárnapi idegenbeli bajnoki két kérdés foglalkoztathatta a kezdőcsapat összeállítását illetően. A kapuba Iker Casillas vagy Diego López álljon, illetve a támadószekció negyedik tagja Ángel Di María vagy Isco legyen?

 

A bajnokságban Diego López számít első számú kapusnak a madridiaknál, ám a héten vírusos gyomorpanaszok miatt nem végezhetett teljes értékű edzésmunkát, ami kérdőjelessé tette barcelonai utazását. Egyben felcsillant a lehetőség a bajnokikat a cserepadról szemlélő Iker Casillasnak a visszatérésre. A csapat kapitányának azonban erre vélhetően továbbra is várnia kell – és marad számára bizonyítási terepnek a honi, valamint a nemzetközi kupa –, mert López felépült, és játékra alkalmas állapotba került, el is utazott a csapattal. Carlo Ancelotti nyilatkozatát olvasva ez pedig csak egyet jelenthet… Az olasz tréner eleve nem idegesítette magát a dolgon, számára ebben nem volt szakmai kérdés. Ha López egészséges, akkor utazik és vele kezd, ha pedig nem számíthat rá, akkor Casillast veti be.

Más a helyzet a támadókkal. A négy csatár pozíciójában három játékos, Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo helye atombiztos, de melléjük kell még egy támadó. A kezdőcsapatot illetően így egyetlen kérdés maradt, amin a kezdésig valójában gondolkodik az olasz szakember: Ángel Di María vagy Isco legyen ott a kezdő sípszótól a pályán? Előbbi 1586, míg utóbbi 1628 percet játszott eddig a szezonban, hat, illetve nyolc gólt szereztek. A bizalom mindkettőjük iránt megvan. Az argentin hetére viszont némi árnyékot vetett nagy port kavaró magánszáma.

A hétközi kupameccsen gólt szerző, ám az Osasuna ellen egyben kisebb sérülést szenvedő Jesé Rodríguez végül tagja lehetett a madridiak utazó keretének.

A Real Madrid előtt adva van a lehetőség, hogy két pontot lefaragjon hátrányából az egyaránt 50-50 pontos Barcelonával, valamint Atlético Madriddal szemben – a két rivális egymással játszott 0–0-s döntetlent a forduló szombati rangadóján –, így három pontra megközelítheti legnagyobb honi ellenfeleit. A 44 pontos madridiakat a 22 pontos Espanyol fogadja, a barcelonaiaknak körülbelül az esélyeik is hasonlók, feleakkorák a mai pontszerzésre vagy győzelemre, mint a vendégeknek.

SERIE A: CSÚCSDÖNTÉS ELŐTT ÁLL A JUVENTUS

Elképesztő, de a Cagliari november 10. óta nem kapott ki. Gondolhatnánk, pazar formában van a csapat, elvégre nagy fegyvertény a Serie A-ban hétmérkőzéses veretlenséget produkálni, ráadásul a második Roma és a harmadik Napoli sem tudta legyőzni. Ám az igazsághoz tartozik, hogy a hét bajnokiból mindössze kettőt nyert meg, és csak a tizenkettedik helyen áll. Az lenne az igazán nagy bravúr, ha sorozatban a nyolcadik találkozóján sem szenvedne vereséget – merthogy a Juventus lesz a vasárnapi ellenfél.

A torinóiak ellen még hazai pályán sem számíthat sok jóra a Cagliari, hiszen Antonio Conte együttese magabiztosan, nyolc pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A Juvénál kis túlzással már zsebben érezhetik a bajnoki címért járó aranyat, de egyébként is kiváló formában futballozik az együttes, legutóbbi tíz bajnokiját egyaránt megnyerte. Ha a csapat a Cagliari vendégeként is behúzza a három pontot, megdönti a klubrekordot.

„A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék – kezdte Conte. – Viszont számunkra ez a legkevésbé lényeges, sokkal fontosabb, hogy jó eredményeket érjünk el, mert mit sem érnek önmagukban a rekordok, ha közben nem tudjuk megvédeni a bajnoki címünket. Vasárnap kemény mérkőzés vár ránk, a Cagliarinak sok a veszélyes támadója, így a kontráknál különösen figyelnünk kell."

PREMIER LEAGUE
21. FORDULÓ

Newcastle–Manchester City 15.05 (Tv: Digi Sport1, élőben az NSO-n)
Stoke–Liverpool 17.10 (Tv: Digi Sport1, élőben az NSO-n)
AZ ÁLLÁS!

PRIMERA DIVISIÓN
19. FORDULÓ

Getafe–Rayo Vallecano 12.00 (Tv: Sport1)
Betis–Osasuna 17.00
Espanyol–Real Madrid 19.00 (Tv: Sport1, élőben az NSO-n)
Levante–Málaga 21.00 (Tv: Sport1)
AZ ÁLLÁS!

SERIE A
19. FORDULÓ

Torino–Fiorentina 12.30 (Tv: Sport Klub)
Atalanta–Catania 15.00
Verona–Napoli 15.00
Roma–Genoa 15.00 (élőben az NSO-n)
Cagliari–Juventus 15.00 (Tv: Sport Klub, élőben az NSO-n)
Sassuolo–Milan 20.45 (Tv: Sport Klub, élőben az NSO-n)
AZ ÁLLÁS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik