Real: Hét Aranylabdát és hét gyereket akarok – C. Ronaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 12:00
null
Cristiano Ronaldo még hárommal gyarapítaná Aranylabdái számát (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo a francia L'Équipe napilapnak adott interjúban elárulta: hét gyereket szeretne, és ugyanennyi Aranylabdával akar visszavonulni. A Real Madrid labdarúgója beszélt a Bajnokok Ligájáról és a spanyol bajnokságról is.

 

Mint beszámoltunk róla, Cristiano Ronaldo a héten ismét apa lett: megszületett negyedik gyermeke, Alana Martina. A portugál klasszis a francia lapnak elmondta: egyre fontosabb számára a család.

„Harminckét éves vagyok, lassan harminchárom. A világom már nem csak a futballról szól. Vannak más fontos dolgok is – vágott bele C. Ronaldo a L'Équipe-nek adott interjúba. – Tudom, hogy még tart a szavazás az Aranylabdáról, de bizakodó vagyok, hogy nyerek, nem aggódom. Ha megkérdezik, hogy meg akarom-e nyerni, egyértelműen igen a válaszom. Hét gyermeket akarok és ugyanennyi Aranylabdát. Ameddig futballozom, az a célom, hogy mindent megnyerjek, amit lehet. Most az ötödik Aranylabdára hajtok, a következő évben majd megint az újabbra.”

A Real Madrid beragadt a spanyol bajnokság rajtján, egyelőre a harmadik a táblázaton pontazonossággal a városi rivális Atléticóval, mellyel épp szombaton csap össze. Az FC Barcelona előnye nyolc pont.

„Nem tökéletes, de nem rossz! Boldog vagyok, jól érzem magam. Elhullajtottunk néhány pontot, de a Bajnokok Ligájában jól állunk – folytatta a portugál. – Nemrég kezdődött az idény, sok meccs van még hátra. Nyugodtnak kell maradnunk, és folytatni a megkezdett munkát, mert egyértelmű, hogy ennél többre vagyunk képesek. Nem aggódom, változni fognak a dolgok. Két évvel ezelőtt és tavaly is ugyanez volt a helyzet.”

A négyszeres aranylabdás az elmúlt évekhez képest kevesebbszer talált be eddig az ellenfelek kapujába, a La Ligában csupán egy gólja van, a Bajnokok Ligájában viszont négy mérkőzésen már hatnál jár.

„Nem értek egyet az emberekkel, akik azt mondják, frusztrált vagyok. Nem látják a különbséget aközött, hogy valaki jól játszik, elfogadhatóan futballozik vagy nem lő gólt. Gólgépként tekintenek rám, akinek mindig be kell találnia. Ha nem így van, nem számít, hogy jól játszottunk-e vagy sem, csak a gólok alapján ítélnek meg. Elfogadom a kritikát, de nem értek vele egyet. Ezért nem olvasom a híreket magammal kapcsolatban. El kell fogadnom, nem tudom irányítani a világot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik