Real: „Ha meg kell halnom, meghalok” – megrázó vallomás Marcelótól

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 18:42
null
Marcelo úgy érezte, megfullad, a haláltól is félt a 2018-as kijevi BL-döntő előtt (Fotó: AFP)
Marcelo, a Real Madrid négyszeres Bajnokok Ligája-győztes klasszisa rámutatott arra, hogy néha még az élsportolók is csak nagy nehézségek árán küzdenek meg az elképesztő nyomással. A 31 éves balhátvéd a 2018-as BL-döntőre emlékezett vissza, amelyen a Liverpool volt a királyiak ellenfele, ám ő – a leírása alapján – pánikrohammal küzdött.

 

Marcelo megrázó vallomása a The Players Tribune oldalán jelent meg.

„Az öltözőben ültem, próbáltam nem pánikolni. Mindez a 2018-as, Liverpool elleni BL-döntő előtt történt. Olyan volt, mintha valami fennakadt volna a mellkasomban. A futballban megszokott, hogy néha ideges vagy. Ez valami egészen más volt. Olyan volt, mintha fuldokoltam volna.”

„Amikor végre kiléptem a pályára, még mindig nehezen tudtam lélegezni. Azt gondoltam magamban: »Ha itt ma este meg kell halnom, akkor b....a meg, meghalok.«

Marcelo elárulta, egy korábbi Real Madrid-játékos finálé előtti nyilatkozata (miszerint vegyen egy Mohamed Szalah-posztert, és imádkozzon előtte minden este) indította el nála a folyamatot, mivel már akkor is háromszoros BL-győztesként megalázva érezte magát, ugyanakkor motiválta is a kijelentés.

A döntő előtti este sem enni, sem aludni nem tudott, és annak ellenére, hogy évekkel azelőtt leszokott a körömrágásról, reggelre eltűntek a körmei. Azelőtt még sosem érzett ilyen szintű rémületet, ám az orvosoknak nem akart szólni, hiszen attól félt, hogy nem hagyták volna játszani. A bemelegítésnél is rosszul volt, ám amikor felálltak a kezdőrúgáshoz, és meglátta középen a labdát, minden helyreállt. A találkozó végén meg is hatódott az események hatására.

„Tíz perccel a vége előtt, három egynél szíven ütött, hogy megint bajnokok leszünk. A labda kiment a pályáról, volt egy pillanatom gondolkodni, és elkezdtem sírni. Szó szerint zokogtam, ott a pályán, azelőtt egyszer sem történt velem ilyesmi. Csak tíz másodpercig tartott, aztán jött a bedobás, és eszembe jutott: »A francba, fognom kell az emberemet!« Visszatértem a valóságba, és játszottam tovább, mint egy gyermek, de azért mondom ezt el, mert mi sem vagyunk szuperhősök. Ez a valóság, emberek vagyunk, vérrel és aggodalmakkal, mint mindenki más.”

Mint ismert, Marcelo kezdőként végigjátszotta a döntőt, amelyet a Real Madrid 3–1-re megnyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik