Real: „Ha címeket szerzünk, megnyerhetem az Aranylabdát”

Vágólapra másolva!
2015.03.29. 13:17
null
Karim Benzema úgy véli, van esélye elhódítani az Aranylabdát (Fotó: Reuters)
Karim Benzemában, a Real Madrid támadójában dúl az önbizalom. A francia labdarúgó-válogatott csatára szerint egy napon ő lehet az a játékos, aki megtörheti Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyeduralmát, és magasba emelheti az Aranylabdát.

 

A 27 éves játékos nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen 2008 óta minden évben Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo kapta meg a legrangosabb egyéni elismerést. Benzema ennek ellenére bizakodó.

„Ha továbbra is trófeákat nyerünk Madridban, megnyerhetem az Aranylabdát. Én nem lövök évente nyolcvan-száz gólt, Ronaldo és Messi képes erre, ők a világ legjobbjai. Őket számos játékos követi, engem betehetnek a legjobb ötbe” – mondta Benzema a Le Parisiennek.

A francia játékos cáfolta a pletykákat, amelyek szerint a Paris Saint-Germain kedvéért elhagyná a spanyol fővárost, de elismerően beszélt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az ősi rivális Barcelonával találkozó párizsi együttesről.

„Nem áll szándékomban távozni. A PSG kiváló csapat, ennyi az egész. A szokásosnál nehezebb dolga lesz a Barcának a legjobb nyolc között, ugyanis a franciák jelentősen megerősítették a pozíciójukat a nemzetközi porondon. Minden esélyük megvan arra, hogy kiejtsék a Barcát, nehéz dolga lesz a katalánoknak” – vélekedett Benzema.

A Real Madridot 2009 óta erősítő támadó ebben a szezonban 41 tétmérkőzésen 20 gólt szerzett és 14 gólpasszt jegyzett a királyiak színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik