Real: Ezért nem állt díszsorfalat a Barca? Hazugság! – Zidane

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.05. 20:39
Zinédine Zidane már április elején elárulta, hogy bármi történik, a Real Madrid nem fog díszsorfalat állni a Barcelonának az el Clásicón, miután a katalánok megszerzik a bajnoki címet. A francia vezetőedző most részletesen is kifejtette, miért döntött így.

A „díszsorfalas balhé” 2017 decemberére nyúlik vissza. Ekkor a Barcelonánál úgy döntöttek, nem állnak sorfalat az el Clásicón a Real Madridnak, amely előtte diadalmaskodott a klubvilágbajnokságon.

A katalánok többek közt azzal érveltek, hogy a madridiak egy olyan sorozatot nyertek meg, amelyben ők nem is szerepeltek, így értelmét veszti a díszsorfal.

Zidane szerint a Barcelona a hibás a tradíció megtöréséért (Fotó: AFP)
Zidane szerint a Barcelona a hibás a tradíció megtöréséért (Fotó: AFP)

Zinédine Zidane azonban ezt nem így látja.

„A klubvilágbajnokság után a Barcelonának nem volt fontos díszsorfalat állni, így most mi sem fogjuk megtenni. Vannak, akik azt mondják, azért nem tartották magukat a tradícióhoz, mert ők nem indultak a klubvébén. Ez azonban hazugság. Ahhoz, hogy a klubvilágbajnokságon indulhass, meg kell nyerned a Bajnokok Ligáját, abban pedig mind a két csapat ott volt” – mondta Zidane a Real Madrid sajtótájékoztatóján.

A francia azonban hozzátette, az utolsó el Clásicójára készülő Andrés Iniestát viszont elbúcsúztatják majd a madridi játékosok is.

A Barcelona vasárnap 20.45 órakor fogadja a Camp Nouban a Real Madridot. A katalánok számára nincs tétje a meccsnek, hiszen már korábban begyűjtötték a bajnoki címet. A blancók azonban még odaérhetnek a második helyre egy erős hajrával, hátrányuk a második Atlético Madrid mögött négy pont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik